Dette indhold er sponsoreret.
Legetøj spredt ud over hele gulvet, spraglede mønstre og farver overalt. Dette er ofte kendetegnet ved daginstitutioner. Dog kan det være rart både for børn og voksne, at der kommer noget forandring i vuggestuen, så den bliver mere overskuelig. Læs med her, og få tre tips til, hvordan man kan komme i gang med en ny indretning.
Søg hjælp fra professionelle
Det kan være svært at overskue, hvordan man kommer fra A til B i processen med at indrette en vuggestue. Derfor er en optimal måde at håndtere vuggestue indretning på, at få hjælp fra specialister indenfor området. Der findes nemlig specialdesignere, som kan indrette præcis, hvad der passer til jeres daginstitution. På den måde vil alle kvadratmetre blive udnyttet, hvortil der er indtænkt faglig teori, i forhold til farvepsykologi, barnets naturlige legeformer og meget andet. Det er ikke altid, at der er tid eller kreativitet nok til at indrette en hel institution selv. Samtidig er det ikke alle, der har en faglig viden om indretning, der kan stimulere den pædagogiske udvikling. Det kan derfor både være en god investering for jer selv, forældre og børn.
Se verden fra børnenes perspektiv
Der er forskel på hvordan børn og voksne trives. Samtidig er der også forskel på hvordan forskellige børn trives. Det kan altså være svært, at vide hvordan man indretter daginstitutionen, så den imødekommer flest mulige. Vuggestuen skal både være overskuelig, men også sjov. Det kan hurtigt blive kedeligt, hvis alt er farveneutralt. De fleste børn elsker motiver og farver. Det kan for eksempel være en god ide at have flere forskellige typer områder. Både nogle områder hvor børnene bliver udfordrede, men også nogle områder hvor tingene er organiserede. Desuden kan der være stor forskel på, hvad børn og voksne betegner som rod. Det er svært at undgå rod, når børn leger sammen. Hertil kunne man for eksempel have nogle kasser, der organiserer legetøjet, så der nemt kan blive ryddet op efter leg.
Læsekroge er populære
De fleste børn elsker at få læst bøger højt af voksne. Derfor kan det være en god idé at indtænke en læsekrog. For eksempel kan I lægge en stor madras i et hjørne, hvor I indretter denne med en masse puder og bamser. Glem ikke at hænge nogle læselamper op, så I altid kan se bøgerne. Ved siden af madrassen kan I have en reol eller en tallerkenrække med bøger. De fleste børn elsker at vælge en bog, de vil have læst højt. Desuden kan I indtænke farvepsykologi. For eksempel giver farven blå ro og struktur, som egner sig godt til et læsehjørne.