4 tips – Sådan opgraderer du badeværelset med et designafløb

0

Et gulvafløb er ikke altid det der lægges mest vægt på når der skal laves nye badeværelser, og selvom du måske har andre ting i hovedet, gør du dig selv en bjørnetjeneste ved ikke at kigge på et anderledes gulvafløb. Så meget potentiale går nemlig spildt hvis man bare blindt vælger det klassisk, kvadratiske gulvafløb.

Ikke at dette afløb er et dårligt valg, men der er så mange alternative modeller, materialer og så videre, at du ikke bør begrænse dig selv fra start. Er du i gang med at renovere badeværelse, eller ønsker du lidt inspiration, så læs med her når vi gennemgår en række forskellige designafløb der kan friske dit badeværelse lidt op.

Forskellige former

Et godt sted at starte er med formerne. Som sagt er det klassiske valg at gå med en kvadratisk gulvrist, men dette er langt fra den eneste mulighed. Du kan for eksempel få afløb i hjørnet af brusekabinen, eller hvor du nu har brug for det, eller et trekantet afløb der ligger langs med den ene væg.

Det mest udbredte alternativ, og et valg der virkelig er vundet frem i den seneste tid, er et såkaldt linjeafløb. Linjeafløbet er et aflangt afløb der kan ligge fritstående i gulvet, eller mere normalt som en linje langs væggen i badeværelset.

Linjeafløbet har en moderne feel og et meget eksklusivt look. Der er på en gang mere anonyme end det kvadratisk gulvafløb, men også lidt af en design statement. Både iøjnefaldende og diskrete i en kombination der giver dig det bedste af begge verdener.

Forskellige riste

Også selve ristene kan være forskellige, uanset hvilken form du vælger. Dette kan særligt være godt for dig der ikke vil gennemgå den store udskiftning af hele afløbet, men gerne vil opdatere din gulvrist lidt. Ristene kan nemlig også variere ved det klassiske, kvadratiske afløb.

For eksempel kan du have huller der følger siderne i risten så de får samme form som den. Et andet lækkert greb er at få lavet risten i samme materiale som gulvet. Skal du for eksempel have lagt nye gulvfliser, kan du få lavet et linjeafløb med samme fliser ovenpå, for det ultimative, diskrete gulvafløb.

Forskellige materialer

Som vi kort nævnte i foregående afsnit, er materialer også et sted hvor der er stor variation. Som vi så før kan det endda komme helt ned på et custom-niveau hvor du kan matche det med din gulvbelægning.

Det behøver dog ikke være så kompliceret som dette. Du kan få mange forskellige materialer der ikke er så specifikke. Det typiske gulvafløb vil typisk komme i en form for sølvfarvet metal, hvilket kan være elegant, men også værd at overveje alternativer til.

Hvad med et designafløb i kobber eller messing. Disse mere gyldne farver klæder mange badeværelser og sikrer at det hele ikke bliver for klinisk. Eller hvad med et helt sort afløb, særligt lækkert som kontrast til et lyst gulv.

Størrelse vigtig

Størrelsen på afløbet er også vigtigt, særligt i relation til størrelsen på badeværelset. Et lille afløb på et stort badeværelse kan virke helt ude af proportioner, og ligeså kan et stort gulvafløb på et lille badeværelse.

Derfor er det smart at vælge med omhu. Visse gulvafløb egner sig da også bedre til forskellige størrelser af badeværelser. Et hjørneafløb er for eksempel godt på et lille badeværelse, da det ikke fylder så meget og ikke afbryder gulvets kontinuitet.

Har du et stort badeværelse, er der mange typer design-afløb du kan gå efter. Et ofte ret elegant valg er enten at have et langt linjeafløb eller flere linjeafløb i på række. Har du for eksempel to bruseren kan disse dele en lang række gulvafløb der går op ad deres fælles væg.

Der kan ikke kommenteres.