Billige og nemme tips til indretning af haven

0

Din have er et af de dejligste steder i dit hjem. Det er her, natur og menneske mødes, og hvor du kan bringe ro, skønhed og luft ind i din bolig. Hvad end du bor i et byhus, et forstadskvarter eller en landejendom, er haven vigtig.

De primære elementer i haven er selvfølgelig planter, træer og buske. Det er dem, der skaber haven, og du kan træffe en række forskellige æstetiske valg med hensyn til disse. Skal din have vokse vildt, være kontrolleret naturlig, eller skal den være sirlig og ordnet? Der er intet rigtigt svar – det er helt op til dig.

Ekstra ting, der kan pifte haven op

Når det så er sagt, så kan man på mange måder sammenligne planterne og blomsterne lidt med de primære møbler inde i din bolig – de er de vigtigste, men de kan samtidig ikke stå alene.

For mens det er møbler og planter, som gør dit hjem til et hjem, så er det de små nipsting og dekorationer, som binder det hele sammen og giver stedet sjæl. Det gælder både inden for og udenfor. Derfor får du her nogle tips til billige og nemme pynteting, som du kan indrette din have med.

Bring fuglene ind i haven

Fugle og andre smådyr er ofte en naturlig del af haven, men de kan være svære at spotte, og der er måske ikke altid så mange. Men fugle giver liv og glæde, og du kan derfor med fordel gøre noget for at lokke dem til.

Det behøver på ingen måde at være en stor gestus. Noget så nemt og simpelt som en holder til mejsekugler kan gøre udslaget. En holder til mejsekugler kan du placere foderkugler inden i, og havens fugle vil strømme til og fylde dit hjem med deres glade kvidder. Se fx denne her holder.

Sørg for mange farver

Det er sådan med den danske natur, at den rent farvemæssigt ikke nødvendigvis er den mest spændende. Grøn, brun og grå dominerer rigtig meget, og det kan også være fint nok i den vilde natur. Men i haven vil du gerne have mere gang i farverne.

Heldigvis har du selv masser af magt over de blomster, som du planter i haven. Vælg blomster i mange farver, med forskellige højder og forskellige udtryk. På den måde får du et varieret men smukt look, og du kan glædes ved naturens mange smukke nuancer.

Gør haven til et hyggeligt sted

En have kan være nok så flot, men hvis du og din familie ikke har lyst til at befinde jer i den, så gør den ikke særlig meget gavn. Det er ikke sjovt at sidde direkte på fugtigt græs eller læne sig op af et træ, så sørg for at indrette komfortable kroge, hvor I kan slænge jer.

Havestole og borde kan fås utrolig billigt i rigtig mange møbelforretninger. De behøver ikke at være specielle at se på. Til gengæld kan du pifte dem op med små pynteting som lanterner, fine hynder eller små havefigurer.

Der kan ikke kommenteres.