Fire tips til at minimere din næste elregning

0

Strøm er mere eller mindre umuligt at undvære. Der er ikke kun behov for strøm til hjemmets belysning, men også til tv, højtaleranlæg, køkkenmaskiner, vaskemaskine og mange andre både store og små elapparater. Dog er der selvfølgelig ingen grund til at bruge mere strøm end højst nødvendigt.

Der er bestemt ikke mangel på gode grunde til at skære ned på ens elforbrug. Foruden at kunne spare rigtig mange penge har du mulighed for at gøre miljøet en kæmpe tjeneste. Da man skåner både miljøet og pengepungen, er det ren win-win at tænke i energibesparelser. Vi giver dig i denne artikel fire tips til at minimere din næste elregning.

Sluk på kontakten

Man bør ikke undervurdere, hvor meget strøm et fjernsyn eller et musikanlæg bruger, når det står på standby. Især gammelt elektronik sluger rigtig meget strøm på standby, hvilket er synd for både din økonomi og vores miljø. Der findes heldigvis en simpel måde at undgå det på; sluk på kontakten efter brug. Det skal bare gøres til en vane.

Gør brug af elsparepærer

Dernæst er det på sin plads at kigge på hjemmets belysning. Her kan der nemlig være rigtig mange penge at spare. Gør du stadig brug af gammeldags og dyre glødepærer, så vil vi gerne råde dig til at skifte dem ud med elsparepærer. Elpærer bruger betydeligt mindre strøm end almindelige pærer, hvorfor de bør bruges i hele hjemmet. Holdbare elpærer til køkkenet og resten af hjemmet kan og bør købes på nettet, hvor udvalget er størst.

Fyld dine maskiner helt op

Det tredje tip går på at fylde ens maskiner, herunder vaskemaskine og opvaskemaskine, helt op, da det derved er muligt at springe hver tredje eller fjerde vask over. Du kan ligeledes spare en del penge ved at vaske på lavere temperaturer end normalt. Undersøg også om der findes et miljørigtigt vaskeprogram på din vaskemaskine eller opvaskemaskine.

Tør dit tøj udenfor hvis muligt

At du har en tørretumbler i hjemmet er ikke ensbetydende med, at du skal bruge den hele året rundt. Der kan i hvert fald være god idé i at tørre ens våde vasketøj udenfor om sommeren. En tørretumbler bruger nemlig store mængder strøm, hvorfor brugen af denne maskine bør holdes på et minimum.

Der kan ikke kommenteres.