Budgettering og prioritering af udgifter i dagligdagen

0

Vi kender alle sammen trangen til at købe nye ting til boligen. Vi kender også trangen til at købe til kroppen og fødderne. Og hvordan spiller disse lyster sammen? 

Hvis de spiller optimalt sammen, skulle du gerne kunne have råd til begge. Det lader sig gøre ved, at du lægger et budget, som overholdes. Især hvis du står foran en større udgift som fx et kommende renoveringsprojekt i boligen, er det nødvendigt med et fastlagt budget.

Her skal der lægges til side og spares op. Vi forsøger at hjælpe dig med at holde overblikket og sikre der er plads til det hele i artiklen her.

Køkken

Økonomien skal kunne række til når der er behov for boligforbedring

Først og fremmest, så er det vigtigt du har råderum i din økonomi for at kunne klare større udgifter i hverdagen, som fx en renovering.

Det kan være svært at få råd til det hele. Især hvis der skal være plads i økonomien til renovering af badeværelse, nyt tag eller en anden stor udgift ifm. renovering. I disse perioder og tilfælde kan det være svært også at få råd til at forkæle sig selv med fx nyt tøj og en ny kommode. Men det handler om prioritering. 

Prioriteringen bliver også nemmere, når du har et budget over diverse udgifter og hvad du har at gøre med månedligt. Således du også har råd til de større udgifter til boligen og dermed sikrer en god balance i økonomien og det ene eller andet ikke tager overhånd.

Budgettering er selvfølgelig ikke kun vigtig i privaten og hverdagen, men især hvis du står for driften i en virksomhed. Her handler det om at få en meget overskuelig budgettering og liste over udgifter, som kan sammenlignes med indtægter måned for måned for at sikre en sund økonomi i firmaet. Her er det alt fra jeres Kentaur arbejdstøj og evt. frokostordning til husleje og lønninger, som skal noteres som en del af månedlige udgifter, således der er styr på bogføringen.

Opdel tiden, du bruger på indkøb

Udover økonomien kan det også være en ide at få bedre styr på, hvor meget tid du bruger på de forskellige indkøb. Er dit mål at indrette et æstetisk skønt hjem, hvor din påklædning er ligeså? 

Så er vil det være en god ide at bruge nogenlunde ligeligt med tid på de to forskellige indkøb. Det betyder, at der købes et modeblad og et indretningsmagasin. Eller at Instagram fordeles mellem mode- og indretnings-post. 

Det kan virke en smule fjollet at udregne, hvor mange man følger, der lægger indretningsideer op og hvor mange der lægger modetøj op. Men det giver flere ideer til indretningen og stylingen, som går op i en højere enhed.

Velovervejet

Æstetik, planlægning og økonomi skal kommunikere

Den højere enhed er, når økonomien rækker til indkøbene. Når æstetikken i hjemmet og æstetikken på kroppen passer sammen, eller ejer samme æstetisk høje kvalitet for dig. 

Det sammenspil kan du opnå ved at gå en smule analytisk til værks. Planlæg din økonomi, din tid og dine indkøb bedre. Din indretning og din stil vil uden tvivl tage sig bedre ud.

Og meget planlægning kræver det ikke. Er du bevidst om dine handlemønstre, når du foretager dine indkøb, er du allerede godt på vej. Du behøver ikke leve efter et stringent skema for at opnå skøn æstetik i hjemmet og på kroppen. 

Der kan ikke kommenteres.