Fordele og ulemper ved at købe et arkitekttegnet hus

0

Når man skal have nyt hus, er der rigeligt at tage stilling til og vælge mellem. Skal man bygge nyt, eller skal man købe et eksisterende hus? Hvor skal det ligge? Skal man have stor have, eller vil man hellere have en terrasse? Hvor meget må det koste? Skal det være et typehus eller et arkitekttegnet hus?

I denne artikel kigger vi nærmere på det sidste spørgsmål – for hvad er fordelene og ulemperne ved at købe et arkitekttegnet hus over et typehus?

Fordele

Den primære fordel ved at vælge et arkitekttegnet hus er, at du får 100 procent indflydelse på alt. Det vil sige, at når først huset er færdigt, så er det skræddersyet lige efter jeres liv, hverdag og smag.

Samtidig kan arkitekttegnede huse nemmere tilpasses til den pågældende byggegrund, så I får udnyttet den på bedst mulig vis. Har man en mere unik grund med højdevariation, ekstra god udsigt fra specifikke steder og lignende, så kan det give rigtig god mening at vælge et arkitekttegnet hus.

At hyre en arkitekt har også den fordel, at vedkommende ikke tjener penge på selve huset, men blot på det, I betaler vedkommende for at tegne det. Derfor vil arkitekten, som udgangspunkt, ikke forsøge at sælge jer dyre materialer og andre omkostningstunge løsninger, hvis disse ikke er nødvendige.

Ulemper

Et arkitekttegnet hus kan blive dyrt – især hvis man vælger en anerkendt arkitekt, som samtidig foreslår løsninger i den dyre ende. Og ikke nok med, at det kan blive dyrt – du kan heller ikke få en pris på dit nye hus med det samme. Prisen afhænger naturligvis af, hvilke løsninger I vælger undervejs.

Derudover er udviklingen af et hus tegnet af en arkitekt et mere komplekst forløb, end hvis man blot vælger et typehus. Her skal man nemlig tage stilling til mange flere ting.

Hvis du vælger, at et arkitekttegnet hus er det rette for dig, hvilket det absolut kan være, hvis du vægter fleksibilitet og indflydelse på din kommende bolig. Ja, så er det med at vælge et byggefirma, der kan levere huset i den kvalitet, som du og arkitekten har forestillet jer

Der kan ikke kommenteres.