Genopfrisk din bolig med maling og nye møbler

0

Trænger din hjem til en mindre overhaling, men har du ikke helt hverken økonomi eller overskud til at rive det hele op og starte forfra? Med få enkelte og effektive tips kan du sætte et helt nyt præg på din bolig, uden at det koster en formue. Det kræver kun små ændringer og tilpasninger – og få midler.

Brug maling som en del af indretningen

Maling kan være en ganske effektfuld måde at lave små ændringer i din indretning på. Du kan overveje at male en enkelt væg i hvert rum i hver sin farve. Gå efter dybe varme farver for et roligt look, eller vælg de kolde farver for et sprælsk udtryk. Du kan også gå med både varme og kolde toner afhængig af rummet – for eksempel bør soveværelset helst være i lidt mere rolige toner, hvorimod stue og køkken bedre kan bære en sprælsk farve.

Det gode ved at bruge maling som en del af indretningen er, at det er nemt at lave om, hvis man pludselig synes, at også dét er blevet for kedeligt. Så kan du vælge en ny farve igen og have et nyt look på ny.

Du kan også vælge at gøre det i det små – mal for eksempel en enkelt eller flere døre i dit hjem i en anden farve for at bryde med det hvide. Eller mal dine køkkenlåger i en flot varm farve for et fint spil. Eller tapetser indersiden af dine skuffer og skabe med noget skønt tapet, der giver en fin effekt, hver gang du åbner skuffen eller skabet.

Køb nye møbler

Det kan være semi-dyrt at skulle investere i nye møbler til hjemmet – særligt hvis der er flere møbler, du gerne vil have udskiftet på samme tid. Overvej i stedet, om du kan finde nogle fede brugte møbler. Der er efterhånden et utal af muligheder, når det kommer til genbrug. Der er både loppemarkeder, genbrugsbutikker, den blå avis og diverse opslag på Facebook. Der er rig mulighed for, at du kan finde den perfekte nye reol til spotpris i stedet for at betale en mindre formue for den fra ny.

Derudover er det også helt i tråd med tidens ånd – undgå overproduktion, brug andres gamle guld i dit eget hjem, og køb ikke blot for at smide væk.

Ser du en smuk reol, hylde, stol eller lignende, men har den en forkert farve, så lad det ikke stoppe dig – du kan sagtens selv omtrække den med nyt stof, male den i en fin farve eller på anden måde foretage smukke ændringer, så den er så god som ny.

Fyld rummet med nips

Det giver liv og personlighed, når du har masser af smukke personlige ting på hylderne og på væggene. Køb en lille ting med hjem, hver gang du har været ude at rejse, fyld væggene op med din yndlingskunst og plakater (se for eksempel her), sy puder i smukt stof og leg med små stillebens rundt omkring i dit hjem. Det er alle se små ting, der giver dit hjem personlighed, og som gør dig glad for at bo lige netop der.

Der kan ikke kommenteres.