Giv din mentale og fysiske sundhed et boost med en hund

0

Det at komme ud og dyrke motion kan nogle gange være svært. Det hjælper dog altid, hvis man føler sig motiveret til at gøre det. Her kommer hjælpen mange gange fra familien, gode venner eller overraskende nok – en hund.

De pelsede væsener er nemlig kendt for at øge for generelle sundhed i familien, da man er ”tvunget” til at komme ud at røre sig for at give hunden den bedste tilværelse.

Få familien med

At passe på en hund er ikke altid det nemmeste, især hvis man alene om det. Derfor er det godt at få hele familien med på idéen. Det kan være et stort ansvar at stå alene om.

Derudover er det et godt samlingspunkt for en familie, der normalt har mange interesser. Når hunden bliver samlingspunktet, så kan det være, at det bliver lettere at få alle med på en gåtur. Dette betyder også en del for sundheden.

Den primære ejer af hunden får naturligvis mest motion, men der er nok andre i familien, som har lige så meget brug for motionen. Det kan være, at der er en søn eller datter, som spiller computerspil dagen lang. Dette er ret så stillesiddende, og da børn skal have mindst en times motion om dagen, så vil det være ideelt, hvis de kom med.

En Cavalier king charles spanielernes stærke sind og gåpåmod kan for eksempel klart anbefales for alle typer af familier, der gerne vil have lidt ekstra motion i hverdagen.

Fordele ved at få en hund

En af de store fordele ved at få en hund er, som før beskrevet, at få en masse motion. Lige pludselig ser man sig selv gå lange ture på både en og to timer. På denne tid kan man komme ret langt. Ønsker man et vægttab vil en times gåtur om dagen helt klart være med til at hjælpe dette på vej.

Derudover er der noget terapeutisk ved at passe på de små pelsede dyr. Det er godt for børn at lære, hvordan man håndterer dem. Det lærer dem en vis forsigtighed og empati med andre væsener.

Samtidig med dette, får man en masse mere tryghed i sin hverdag. Følelsen af at vide, at der altid er nogen hjemme. Det betyder en hel del for børn, at der er nogen i hjemmet, så de ikke er alene.

I denne moderne tid er de fleste forældre på arbejde til sent, så en lille pelset ven vil gøre vidundere i hjemmet. Hunden hjælper til at få stress ned, hvilket bliver bakket op af mange videnskabelige artikler.

Hvilke hunderacer er gode?

Der findes mange gode hunderacer, men en favorit blandt børnefamilier er en cavalier king charles spaniel. Den lille hund passer godt ind i en familie med børn, fordi den er en stille og rolig race. Hvis man har andre dyr, er denne race også utrolig ideel. Hvis den allerede fra start lærer huskatten eller andre dyr at kende, ser man sig ikke om i lang tid, før den har fundet sin nye bedste ven.

Der kan ikke kommenteres.