Gode grunde til at købe en vaskemaskine

0

Den bedste grund til at få en vaskemaskine er nok, at tøjet jo skal vaskes.

Når du bor i en storby kan du muligvis undvære en vaskemaskine, fordi der stadigvæk findes en del møntvaskerier. Det skyldes at der i gamle by-boliger ofte ikke var mulighed for at tilslutte en vaskemaskine. I hvert fald ikke uden større udgifter til VVS og eventuel ombygning af badeværelset. Men møntvaskerier er i dag hamrende dyr. Det koster et minimum af 250-300 kroner for hver gang, du vil vaske bare en maskine og gå hjem med tørt tøj.

I dag er stort set alle boliger desuden klar til en vaskemaskine. Så der findes faktisk ingen gode grunde til ikke at købe en vaskemaskine.

Hvilken vaskemaskine er den bedste?

Der findes et hav af mærker og modeller, og de kommer også i mange størrelser. De mindste vaskemaskiner kan stå på et køkkenbord eller i et skab. De største maskiner til privat brug vejer over 100 kg og har en kapacitet på 8 kg vask.

Den bedste vaskemaskine er ganske enkelt den vaskemaskine der bedst opfylder dine behov. For at finde den bedste maskine skal du først kende dine behov.

Forskellige vaskemaskiner til forskellige behov

De vigtigste behov er:

  • Kapaciteten: Er det kun dit tøj der skal vaskes, eller en hel families?
  • Hyppigheden: Hvor tit skal du vaske tøj? En gang om ugen, to gange om dagen? Det betyder meget for valget af vaskemaskinen. En maskine, der skal køre mere end 300 gange på et år, bliver slidt meget mere end en, der kun vasker 50 gange.
  • Tekniske fiduser: Har du brug for finesser som WIFI, timer, automatisk dosering etc.?
  • Budget: Hvor mange penge må den koste?

Det er en god ide at fastslå hvor mange penge du højst vil bruge på en vaskemaskine.

Det kan i hvert fald betale sig, i forhold til møntvaskeri. Men der er ingen grund til, at du skal bruge flere penge på en vaskemaskine end der er brug for.

Find den bedste vaskemaskine med udelukkelsesmetoden

Udelukkelsesmetoden er baseret på, at man skraber alt væk, der ikke er nødvendigt eller ønsket. Fx hvis din kapacitet kun er dit eget tøj – og hvis du er mand – så er en 4 kg vaskemaskine højst sandsynligvis stor nok. Så kan du udelukke alle maskiner, der er større, med det samme.

Dette kan du også gøre med de andre kriterier. Til sidst har du begrænset dit udvalg til måske 5-10 maskiner. Så er det på tide at læse anmeldelser.

Der kan ikke kommenteres.