Indret dit hjem bæredygtigt

0

Bæredygtighed er moderne, og det er ikke så mærkeligt. Det giver nemlig rigtig god mening, at vi forsøger at belaste vores planet mindre i de forbrugsvalg vi træffer. Når det kommer til indretning, er der også meget, du kan gøre. Og det behøver ikke blive kedeligt eller utrendy at se på af den grund. Her kan du læse om, hvordan du får bæredygtigheden med i din indretning.

Køb ordentligt kvalitet

Mange kender det der med billige møbler, som ikke kan overleve en flytning. Især mange unge lægger ud med at købe det allerbilligste i Ikea, når de flytter hjemmefra. Når de så flytter videre til næste sted, bliver møblerne smidt på affaldsstationen, og der opgraderes til noget pænere.

Men sådan behøver det ikke at være. Hvis du køber noget ordentligt og pænt i første omgang, kan dine møbler nemlig holde i utroligt mange år.

Det er selvfølgelig lidt dyrere end at købe de helt billige versioner, men det kan godt betale sig, og det giver også din bolig et langt flottere udtryk. Mange kan nemlig godt se forskel på et dyrt spisebord og det der i den tyndeste kvalitet, som alle andre 20-årige også har. Det er altså bare fedt at skille sig lidt ud på indretningen på den gode måde.

Hvis du har svært ved at finansiere møbler af god kvalitet, kan du tage et lån. Fordi du hurtigt kan komme til at købe det samme møbel igen og igen, kan det i flere tilfælde godt betale sig at låne til et ordentligt møbel i første omgang. Hvis du så kan finde et lån uden renter, er der jo faktisk ikke noget at tabe.

Masser af genbrug

Det behøver faktisk ikke at være dyrt at indrette sig med ordentligt møbler. Du kan nemlig finde rigtig meget godt i genbrugsbutikker. Her kan du være heldig at finde virkelig fine møbler af høj kvalitet, som andre måske er bliver trætte af. Det kan også være møbler fra dødsbo eller lignende, så det er meget forskelligt, hvad du vil kunne finde.

Hvis du er til en lidt mere retroagtig stil, er genbrug helt sikkert vejen frem. Der er faktisk ikke grænser for, hvad du kan være heldig at finde. For eksempel koster sofaer i genbrug typisk omkring 400-500 kr., hvor du kommer op og giver mange tusinder, hvis den skal købes fra ny. Hvis du kan finder møbler, der både er fede, holder længe og er billige, så er det næsten for godt til at være sandt. Men så heldig kan du rent faktisk være, så skynd dig i din nærmeste genbrugsbutik, næste gang du mangler nye møbler.

Der kan ikke kommenteres.