Hjælp til at indrette dit drømme køkken

0

Køkkenet er et af de rum, som vi opholder os rigtig meget i. Særligt hvis der er et stort køkken, der fungerer som en samlingsplads for hele familien. Så skal der både være plads til madlavning, til spisning og måske også til at lave lektier, hygge med spil, slappe af etc.

Et køkken skal ikke kun været pænt men naturligvis også praktisk. Det ideelle køkken er både funktionelt og stilrent, gerne med et personligt touch. Læs med for mere inspiration til indretning af køkken.

Det bør det perfekte køkken indeholde

Det perfekte køkken er stort og rummeligt. Det har masser af skabs og skuffeplads, en stor bordplade samt plads til hele familien. I dag  er de såkaldte samtale-køkkener yderst populære, der som navnet antyder, har rum til samtale og nærvær. Det skaber man typisk vedhjælp an en friststående kogeø, der er med til at skabe luft og plads.

Et moderne køkken har en stor og dyb håndvask, opvaskemaskine, køleskab, fryser, ovn og mikroovn samt naturligvis kogeplader. Både ovn og mikroovn er placeret i en praktisk højde, fremfor ved gulvet som man typisk ser i ældre køkkener.

I moderne køkkenindretning vælger de fleste også at integrere både køleskab, fryser og opvaskemaskine, så det matcher de yderligere skabslåger.

Desuden vælger mange i dag minimalistiske grebsfri skabslåger og skuffer med skjulte og diskret rum for det perfekte finish.

Start med at klargøre hvad I som familier søger i et køkken, hvad I har brug for og hvad der vil skabe glæde i hverdagen. Når først den grundlæggende indretning af dit køkken så er på plads, så skal alle de praktiske elementer fastlægges.

Der skal vælges gulv, allerhelst et der er pænt men hvor man ikke lynhurtigt ser pletter og fedtstænk fra madlavning. Dernæst skal der vælges materialer og farver både  låger og bordplade. Ønsker i et lyst typisk skandinavisk køkken? Eller et mørkere med skarpe arkitektoniske linjer?

Tænk jer også godt om når bordpladen vælges. Den skal ikke kun være smart og moderne, men også praktisk. Undgå med fordel materialer hvor ridser, kalk, fedt og render ses med det samme – en bordplade skal jo kunne holde til at blive brugt hver dag og faktisk flere gange dagligt.

Ydermere skal der vælges hvidevarer, igen er både kvalitet, design og funktionalitet 3 vigtige faktorer.

Tips og inspiration til indretning af køkken

At indrette et helt ny køkken kan være svært og udfordrende, særligt hvis man ikke hører til blandt de allermest kreative sjæle. Heldigvis er der masser af inspiration at hente rundt omkring.

Ganske gratis kan du søge på livet løs efter inspiration til indretning af køkken både blandt diverse boligblogs og via en række sociale medie kanaler, hvis primære formål er at inspirere.

Du kan også bladre nye som gamle boligmagasiner i gennem og se hvad der tiltrækker dig. Vær heller ikke bleg for at tage på besøg hos venner og bekendte for at søge inspiration af deres måde at indrette et køkken på.

I bund og grund handler det om at samle så mange indtryk som muligt, så man bedre derefter kan navigere rundt i de mange forskellige muligheder. Sæt også gerne tid af til at tage på besøg hos en række køkken forhandlere, der ud over at inspirere også kan guide dig i materiale valg samt valg af hvidevarer.

Hvis køkkenet også skal bruges som spisestue og opholdsrum, så vær også opmærksom på, at køkkenet i sit farvevalg og stil passer til jeres yderligere møbler såsom spisebord og tilhørende stole.

Endelig er et køkken noget der helst skal være tidløst i sit look, da det er et omfattende projekt men ikke just fornyer hvert år.

Vi håber ovenstående har givet dig lidt inspiration til din indretning af dit nye køkken.

Der kan ikke kommenteres.