Indretningen kan tilpasses en ringe hørelsen

0

Hvordan indretter du din bolig? Efter princippet om at udnytte alle kvadratmeter, I har fået i jeres lejekontrakt? I så fald er der måske flere aspekter end bare tunge møbler, du skal tage med i dine indretningsovervejelser. 

Støj er f.eks. et aspekt ved indretningen, som vi ofte glemmer. I stedet for at sætte en dæmper på støjen på børneværelser, så udnyt pladsen og rummene I har. 

Et fantastisk eksempel på dette er en døveforening, der er gået sammen med unge, festglade mennesker om at bo sammen. De generes jo ikke af larmen. 

Indretning

Døve bofællesskaber og festglade mennesker

Festglade unge har svært ved at finde steder at bo, særligt i de store byer. Der er ikke lejligheder nok, særligt ikke i et prisleje som studerende har råd til. 

De kan måske ikke larme så meget, som de ellers ønsker. Under en nedlukning af hele landet og herunder barer og diskoteker, har der været betydelige udfordringer med støjen i visse boligkomplekser. 

Hvad en forening af døve har gjort i København, er at udnytte denne situation. De døve bliver ikke generet af larm, om den kommer fra en fest, en fabrik eller en person, der elsker at teste sine højtalere. Hvad er så problemet med at bo sammen med støjende mennesker? 

Om det kan betegnes som god indretning, må være op til læseren. I hvert fald er det virkelig en god ide, så alle parter kommer glade ud af sin boligsituation. 

Støjen optager plads i hjemmet

Der er ingen døve i min husstand, hvad skal jeg få ud af det? 

Hvis der ingen døve er, kan det være der er en i husstanden som bruger Phonak tilbehør. Eller måske kunne trænge til det. 

I alle husstande er der nogle, som er mere overfølsomme overfor støj end andre. De, der generes af støjen, skal selvfølgelig ikke sove ved siden af et børneværelse. De skal ikke have seng lige under overboens larmende anlæg. 

De skal derimod have det værelse, hvor væggene er isoleret bedst. Ellers skal børneværelset eller den larmende teenager have det godt isolerede værelse. 

Støjen kan optage en masse plads i hjemmet, hvis I ikke bruger stuen, fordi det larmer udenfor. 

Indret derfor hjemmet, så støjniveauet passer til de forskellige rum. Eventuelt kan der isoleres bedre i tilfælde af overdreven støj fra gaden, overbo eller lignende. Et større projekt, men det frigiver plads og en masse energi i hverdagen.

Støj

Indretning er ikke kun visuelt

Det nemmeste er at tage højde for støjniveauet med det samme, når I flytter ind, så I undgår at rykke rundt på tunge møbler, senge osv. 

Hvor giver det bedste mening at placere børneværelset, spisestuen, soveværelset, gæsteværelset, hjemmekontoret osv. Det er ikke kun et spørgsmål om plads eller det visuelle udtryk. En pæn stue er ikke særlig skøn, hvis støjen fra teenageværelset ødelægger hyggen i den. 

Desuden kan indretning efter støj gøre jeres interne skænderier mindre strenge og irriterende i husstanden. 

Hvis støjen ikke længere genere eller generer mindre, er der ikke længere behov for at skælde ud og råbe: ”skru så ned!”. 

Husk støjniveauet i hjemmet, når I indretter jeres drømmehjem. 

Der kan ikke kommenteres.