Når du skal flytte hjemmefra

0

Det er både en spændende og på nogle områder også en trist tid når du skal flytte hjemmefra. Både for dig og for dine forældre. Værelset pakkes ned i kasser og de trygge rammer udskiftes med nye og anderledes rammer. Men selvom det kan være en sørgelig og vemodig tid, er det også super spændende. Du får lov til at være herre i eget hjem og du kan helt selv bestemme hvordan dit nye hjem skal indrettes.

Indretning af dit nye hjem

Måske flytter du i egen lejlighed, eller måske flytter du ind i en lejlighed med nogle venner, hvor du har dit eget værelse. Lige meget hvad skal du i gang med at indrette. Du har måske nogle ting du har taget med hjemmefra, men du kommer uden tvivl til at skulle ud og købe nogle nye ting. Der er også noget fedt i at købe dine helt egne møbler og indrette dit helt nye ”voksen” værelse, som ikke er indrettet sammen med mor og far.

Udover rent praktiske ting såsom en seng, skrivebord, klædeskab og så videre. Vil du også skulle finde ting såsom sengetæpper, puder, lysestager, lamper og så videre, sådan at du virkelig føler dig hjemme, og sådan at dit nye hjem bliver rigtig hyggeligt. Derudover skal du også til at investere i køkkenredskaber, såsom tallerkner, bestik, gryder, pander mfl.

Økonom

Mange unge mennesker vælger at ønske sig ”flytte hjemmefra gaver” i eksempelvis studentergaver og 18 års fødselsdagsgave. Her kan du begynde at få samlet nogle ting sammen, det kan være køkkenudstyr, sengetøj, håndklæder og så videre. Men det er ikke sandsynligt at du vil kunne få fat i alle de ting du mangler, alene gennem gaver, og derfor er du nødt til at købe tingene selv.

De fleste 18-19-årige har endnu ikke en stor opsparing eller et job der giver dem masser af penge, og det er heller ikke lige sikkert at dine forældre har råd til at betale for det hele. Derfor kan det blive nødvendigt at låne penge.

Lån penge som 18-årig

Hvis du har en indkomst kan du låne penge. Det behøver ikke være nogen voldsom stor indkomst, men du skal være i stand til at betale dit lån af. Du kan derfor sagtens låne penge selvom du kun er 18 år hvis du har et almindeligt studiejob der supplere din SU. Der findes flere hjemmesider der hjælper dig med at sammenligne og finde det bedste lån, så du kan se hvor du kan låne som 18-årig.

Lån penge trods RKI

Hvis du er registreret i RKI, har du sikkert fået af vide at det er fuldstændig umuligt for dig at låne penge, men sådan er det faktisk ikke. Det er selvfølgelig det bedste hvis du kan komme ud af RKI før du skal låne penge fordi de færreste vil låne dig penge når du er i RKI, men du har stadig muligheden for at låne. Du kan finde hjemmesider der guider dig til at finde SMS lån trods RKI, sådan at du kan flytte hjemmefra og indrette dit nye hjem.

Der kan ikke kommenteres.