Pejsehygge i haven på de lange sommeraftener

0

Der er ikke noget så hyggeligt og dragende som levende flammer. De kan fungere som et naturligt samlingspunkt i rummet, og det samme sker, når der er bål i haven. Sådan et bål kan være mere eller mindre kontrolleret, og det vil altid bidrage ekstra til den gode stemning.

Man kan samles i haven omkring den levende ild hele året rundt. Det vil altid være super hyggeligt, men på de lange lyse sommeraftenener kommer det virkelig til sin ret.

Hvilke typer af bål kan du have udenfor?

Et bål i haven er toppen af hygge, og det kan være af forskellige typer. Det kan for eksempel være et traditionelt bål, som er arrangeret på et brandsikkert underlag, det kan være et moderne bålsted, hvor brændet eller kullet ligger i en skål af metal, eller det kan være en udendørs pejs, som enten kan være traditionel eller en biopejs.

Den udendørs biopejs giver flammer på en anden og mere kontrolleret måde, og så adskiller den sig på den måde, at den har bio-ethanol som brændstof. Det er der flere fordele ved.

Fordele ved udendørs biopejse

En biopejs kan både stå inde og ude. De findes i mange størrelser og udformninger, og har du en, der ikke er alt for tung, så kan du fint flytte rundt på den efter behag. Den behøver hverken strøm eller skorsten for at fungere. Den bruger bio-ethanol, som skal fyldes på dens brandkar, mere behøver den ikke.

Der er ikke meget vedligeholdelse forbundet med udendørs biopejse, der er ingen sod, og der er ingen rengøring. Det er en stor fordel, især hvis den står indenfor.

Udendørs biopejse brænder med nogle mindre flammer. Flammerne kan justeres, og i det hele taget kommer flammerne ikke ud af kontrol. Pejsen afgiver ikke så meget varme, og det betyder for eksempel, at I sagtens kan rygge helt tæt sammen om den. Da biopejsen ikke udvikler gløder, så vil den være mindre velegnet til at bage snobrød på.

Udendørs biopejs er perfekte til hygge og til dekoration

Hvis du stiller en eller flere biopejse op ude i haven, så kan de bruges på forskellige måder. Hvordan du bruger dem, kommer også lidt an på, hvilken type pejs du vælger. Størrelsen og designet betyder meget. Nogle står som store skulpturer, andre er helt smalle og kan integreres i et møbel eller i en flise.

Derfor er der et stort og frit spillerum, når du skal indrette med biopejse. Nogle kan flyttes rundt på, andre står fast. Du kan for eksempel have nogle pejse, der markerer en gangsti. Nogle kan stå i et dunkelt hjørne af haven og være meget dekorativt, og andre kan fungere som en pejs, som man kan samles omkring.

Inden du beslutter, hvilke og hvor mange biopejse du vil have, så kan du med fordel tjekke, hvad diverse biopejs-forhandlere har i deres sortiment. Du kan derefter udvælge dem, som du synes, passer mest perfekt til netop din have.

Forestil dig så, hvor tjekket og hvor hyggeligt det kommer til at se ud i haven og på terrassen.

Der kan ikke kommenteres.