Rene vinduer er prikken over i’et i det nydelige hjem

0

Alle kender følelsen. Du har lige ryddet op, smidt ud og gjort hovedrent i hele hjemmet. Undtagen et sted. Dine vinduer. Uanset hvor godt du har gjort rent og ryddet op, så giver rene vinduer bare prikken over i’et, hvis det er gjort.

Det er muligt at bruge en professionel vinduespudser, gerne en der har en grøn profil, så du undgår at bruge kemikalier og rengøringsmidler der skader miljøet, men hvis du gerne selv vil gøre det, kommer der her en lille guide til at få perfekte vinduer.

Nemme tips til at pudse vinduer selv

Har du valgt selv at vaske vinduer frem for at tilkalde en vinduespudser, er det vigtigt at du går ud fra at dine vinduer får en grøn polering, der ikke skader dit inde og ude klima.

Det første du skal sikre dig, er det rette udstyr. Du skal bruge følgende:

  • En spand fyldt med koldt vand og opvaskemiddel. Evt. lidt eddike
  • En rengøringskuld samt en svamp. Kluden skal være fugtig, men ikke våd
  • Sikre dig at din skraber er af en ordentlig kvalitet. Uden den ingen pæne rene vinduer
  • En fnugfri klud og et gammelt brugt viskestykke

Undgå striber på vinduerne

Det er en god ide at tilføje lidt eddike i vandet, når du vasker vinduer. Især hvis der er meget kalk i vandet. Det er kalken der giver striberne. Ud over striberne vil eddiken hjælpe til at fjerne fedtede pletter på vinduerne.

Er vinduerne meget beskidte kan det være en ide at tilføje lidt salmiakspiritus. Her er det blot vigtigt, at du søger for at lufte ordentlig ud. Brug evt. en maske for mund og næse.

Start med at vaske og tørre karmen af grundigt. Dernæst tager du og vasker vinduerne, med din klud og svamp, grundigt rent for snavs og fedt.

Tag derefter din skraber og skrab vinduet i en bevægelse. Du skal starte i øverste venstre hjørne og skrabe som i et omvendt S.

Husk at skifte vandet tit og ofte, så det ikke bliver beskidt.

Afslut med at tørre efter med en tør fnugfri klud.

Der kan ikke kommenteres.