Sådan får du det perfekte vitrineskab

0

I mange år her vitrineskabe givet mange danskere associationer til bedsteforældre og udstillede pyntetallerkner som var det på et museum. Sådan er det dog ikke længere. Vitrineskabe har i de senere år gjort lidt af et comeback indenfor boligindretning. En større bredde af stilarter samt nye ideer til brugen af skabene, særligt på sociale medier som Instagram og lignende, har gjort skabene mere attraktive i en moderne kontekst.

Men hvordan kommer du så med på denne indretningsbølge? Hvordan får du mest muligt ud af de både pæne og praktiske vitrineskabe? Hvilke muligheder er der, og hvordan undgår du at der går for meget bedsteforældre i den? Få svaret på dette og en række andre ting, når vi giver dig en lynguide til vitrineskabe.

Sådan bruger du vitrineskabet

Vitrineskabets helt store fordel, eller ulempe hvis du ikke bruger det rigtigt, er at du kan se hvad der står i det. På denne måde er det smart at tænke på det, som en mellemting mellem et skab og en slags montre. Det du putter i det, skal ikke være ting du prøver at gemme væk. Tværtimod. Det skal kunne stå ”fremme” og se stilet og lækkert ud.

Dette betyder dog ikke, at du skal falde i bedstemorfælden og kun have det fine porcelæn der aldrig bruges i skabet. Det moderne vitrineskab er et skab der kan rumme alt muligt, og helst ting du rent faktisk bruger i hverdagen.

Dette kan være alt fra glas og tallerkener til viskestykker, håndklæder eller bøger. Kun fantasien sætter grænserne. Sørg dog for at vælge ting der har lidt stil over sig og put gerne lidt overvejelser i hvordan du kan få det til at se ekstra flot ud. Igen, du putter ikke ting i et vitrineskab for at gemme det væk.

Hvor skal skabet placeres?

Placering er en anden vigtig ting du bør overveje. Dette kommer med en række underovervejelser. Et godt sted at starte, er ved at tænke på hvilket rum skabet skal stå i. Det klassiske er at have et vitrineskab i stuen eller eventuelt køkkenet, men dets moderne alsidighed gør, at det også sagtens kan passe ind på badeværelset, eller i entreen. Bare sørg for, at det så opbevarer ting du bruger i det rum.

Når du har overvejet hvilket rum vitrineskabet skal stå i, er det vigtigt at tænke på hvor i rummet det skal placeres. En smart løsning kan være at vælge et ophængt vitrineskab, som for eksempel Dot 1672 væg-vitrine. Fordelen ved at hænge et skab op, er at du sparer gulvplads og giver indtrykket af mere plads i rummet. Alternativt kan du vælge et vitrineskab med høje ben som IKEAs Fabrikör-skab, der giver en lignende følelse, uden at skulle op på væggen.

Hvilke materialer bør du vælge?

En faktor der virkelig har bidraget til vitrineskabenes comeback, er de mange forskellige materialer man nu kan få dem i. Før i tiden var de fleste vitrineskabe typisk i træ. Dette er der heller intet galt med. Tag for eksempel et Visby Vitrineskab i egetræ. Det simple og klassiske skab vil passe ind i de fleste hjem og er et lækkert og stilet skab.

Alligevel kan det være smart at tænke i alternative baner, særligt hvis du er typen der stadig tænker bedstemor når du hører vitrineskabe. En af de mest populære alternativer er vitrineskabe i metal. Metallet giver skabene et mere industrielt look og passer ofte meget godt sammen med glasset. Tag Baris H140 vitrineskab. Med dets sorte metal og glas både i dørene og siderne, er det både industrielt og let i looket. Perfekt både til spisestuen, badet eller bryggerset.

Der kan ikke kommenteres.