Sådan indretter du dit køkken

0

Der er ingen tvivl om, at køkkenet er en af de vigtigste rum i et hjem. Der er rigtig mange ting, der skal være i et køkken, og det kan være svært at vide, hvor alting skal placeres. Det skal jo helst være praktisk, men det må også gerne være flot. Ved du, hvordan du indretter dit køkken bedst?

Et praktisk køkken

Et praktisk køkken er et køkken, som er indrettet med tanke på, hvordan du bruger det. Der er rigtig mange ting, som man bruger i et køkken, og som er nødvendigt at have ved hånden, når man begiver sig ud i madlavning. Men når man først er omgivet af potter og pander kræver det lidt tålmodighed at flytte rundt på tingene, hvis det viser sig at være upraktisk. Tænk over, hvordan du bruger dit køkken i din hverdag, og hvilke ting, du har brug for at have tæt på, og hvilke ting du sjældent bruger.

De øverste skabe

De fleste køkkener har skabe langs gulvet og skabe langs loftet. Her gælder det om at planlægge, hvad man har hvor. På de allerøverste hylder er det en god idé med ting, man ikke bruger så tit. Det er især, hvis du har svært ved at nå de øverste hylder, at det er praktisk. Hvis du har ting, du tit bruger, skal du nemt kunne komme til dem, og det kan man ikke altid, hvis de er på de øverste hylder. Derudover kan det være en god idé at putte de ting, der ikke vejer så meget, i de skabe, for eksempel skåle af plastik. Det er bedre for din krop, når du tager tingene ud, og det er også bedre for skabet.

De nederste skabe

I de nederste skabe kan du have de ting, som du bruger meget, eller som er tunge. Ingredienser, som typisk bliver købt i kilo, såsom pasta og mel, kan være rare at have i de nederste skabe. Derudover kan det også være smart at have sine flade og dybe tallerkner i de skabe, da de også er tunge. Det smarteste, du kan gøre, er at have tallerknerne ved siden af opvaskemaskinen, så den er hurtig og nem at tømme.

Smart design

Hvordan er dit køkken indrettet? Er det smart? Det gælder om at planlægge og forestille sig sin hverdag i køkkenet, når man begynder at fylde skabene op. Hvad vil være det smarteste for dig?

Der kan ikke kommenteres.