Tips til at sikre dit hjem mod indbrud

0

Det er muligvis enhver boligejers mareridt at komme hjem til et hus, der er blevet gennemrodet af en tyv. Der er flere måder, hvorpå du kan forebygge indbrud. Det kan både være småting, du kan udskifte for at gøre dit hjem mere sikkert, men der er også større projekter, som kan gøre dig mere tryg. I denne artikel kan du få tips til, hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrud.

Tjek din hoveddør og lås

En tyv kan skaffe sig simpel adgang til dit hjem gennem din hoveddør. Start med at tjekke låsecylinderen på døren. Hvis du bor i et ældre hus, er cylinderen formentlig forældet, og tyven vil nemt kunne bryde døren op med en skruetrækker. Derudover er det ikke altid, at den låsecylinder, der følger med døren, er robust nok. Her finder du et udvalg af serier med godkendte låsekasser og låsecylindre. Overvejer du at udskifte dine låsecylindre i huset, kan du tænke over, hvor gammelt dit hus er. Er dit hus eksempelvis fra 1970’erne, er der kommet ny låseteknologi siden, og låsecylinderen i døren er formentlig slidt. Foruden sikringen af hoveddøren er det en god idé at tjekke terrassedøre, kælderdøre og døren til udhuset, da disse ligeledes kan være en nem indgang for en tyv.

Er dine vinduer indbrudssikre?

Det mest optimale er at sikre alle husets vinduer, men bliver det en stor udgift, kan du som en start udvælge vinduer, som er placeret særligt attraktivt for en tyv. Det kan eksempelvis være kældervinduer eller vinduer mod baghaven. Det er nærmest umuligt at forhindre, at en tyv vil smadre en rude for at komme ind. Dog kan du ved at montere en lås gardere dig mod, at tyven kan åbne vinduet efterfølgende.

Et andet råd er at forstærke vinduesrammerne. Du kan montere dækskinner på rammernes trædele, hvilket vil gøre vinduerne svære at åbne. Har du vinduer med hasper, kan du påsætte haspesikringer.

Tyve benytter desuden ofte den metode, at de fjerner listerne rundt om ruden. En effektiv løsning mod dette er, at du limer silikone rundt om ruden, så den sidder tæt og fast. Et smart trick er desuden af skrue vindueslisterne fast med envejsskruer, som kun kan skrues i og ikke ud.

Dette er blot nogle råd til, hvordan du kan sikre dine vinduer. Søger du på nettet, vil du kunne finde mange flere løsninger. Derudover kan det være en god idé at forhøre dig hos fagfolk, der kan hjælpe dig med at finde den rette løsning til dit hjem.

Generelle råd til forebyggelse af indbrud

Det kan langtfra tælles på én hånd, hvad du kan gøre for at minimere risikoen for, at dit hjem rammes af indbrud. Foruden at tjekke dine låsecylindre og vinduer er der andre metoder, du kan tage i brug. Hvis du ikke er hjemme – hvad end du er på arbejde eller ferie – kan du sørge for, at det ligner, at der er nogle hjemme. Anvend automatiske tænd-sluk-funktioner til dit lys og montér lysfølere i indkørslen og ved gangen op til huset. Sørg for en lille smule rod, da det signalerer aktivitet i hjemmet. Tager du på ferie, så lav et samarbejde med dine naboer. De kan skovle sne, slå græs eller stille deres ekstrabil i din indkørsel. De kan putte noget af deres skrald i din skraldespand, og de kan tømme postkassen for breve og reklamer. Derudover kan I på vejen overveje at oprette en profil på nabohjælp.dk, så I sammen kan forebygge ubudne gæster.

Efterlad en kommentar