Kunsten at forebygge skadedyrsproblemer

0

… er svær at mestre.

Siden tidernes morgen har vi mennesker døjet rigtig meget med skadedyr. Skadedyrene har ikke kun skabt utrygge nætter og store frustrationer. De har også kostet rigtig mange penge, idet det har været nødvendigt at erstatte de skadede elementer i form af tøj, møbler, ledninger osv. osv. Skadedyr indeholder, som du måske allerede har erfaret, ordet skade af en grund.

Det er urealistisk, at vi nogensinde vil komme til at udrydde samtlige skadedyr i verden. Derfor kan vi lige så godt sætte os ind i, hvordan vi holder dem væk fra både huse, restauranter og arbejdspladser. Mange gør først noget, når skadedyrene er dukket op og har forårsaget de første skader, men hvorfor ikke forsøge at forebygge problemet i stedet? Det er både nemmere, meget billigere og rarere på alle mulige måder.

Disse skadedyr plager danskerne allermest

Skadedyr er en bred betegnelse. De findes nemlig i rigtig mange former og størrelser, hvor nogle udgør mere skade og byder på højere smittefare end andre. Rigtig mange skadedyr lever bedst, hvor der er fugtigt, hvorfor det danske klima ikke er helt godt mht. at holde disse skadedyr væk. Det forholder sig i hvert fald sådan, at der befinder sig rigtig mange skadedyr på dansk jord. Nedenfor vil du kort blive præsenteret for, hvilke af disse dyr der plager danskerne allermest i øjeblikket:

  • Møl
  • Mus
  • Rotter
  • Lus
  • Lopper
  • Bananfluer

Er der noget, som virkelig kan skræmme danskerne fra vid og sans, så er det rotter. Netop rotten hører til blandt de skadedyr, som kan udrette allerstørst skade. Ikke nok med at de efterlader afføring alle steder, så udgør de også en kæmpe smittefare. De er desuden kendt for at gnave i alt fra ledninger til træværk og nedløbsrør. Slutteligt har de et udseende, som vil give de fleste mennesker mareridt i flere måneder.

Selvom rotten er den mest frygtede af alle skadedyr, så er det ikke anbefalelsesværdigt ikke at lægge mærke til de andre skadedyr fra listen. F.eks. vil møl – trods deres beskedne størrelse – kunne udrette ret stor skade. Får du først besøg af møl i dit fugtige tøjskab eller på loftet, så vil du blive mødt af en bunke tøj fyldt med huller.

Flere og flere oplever problemer med møl

Som vi kort beskrev i forrige afsnit, så bør man ikke undervurdere, hvor meget skade møl kan udrette. Vurderet ud fra størrelsen virker de måske ikke som den største trussel, men de kan på ret kort tid lave skader for mange tusinde kroner. Er du en blandt mange danskere, som er på bar bund mht. at bekæmpe dette skadedyr, så få hjælp til bekæmpelse af møl her.

De færreste er klar over det, men der findes rent faktisk flere forskellige slags møl. Det gælder bl.a. klædemøl og pelsmøl, som skal bekæmpes på to forskellige måder. Dette kan din lokale skadedyrsbekæmper gøre dig klogere på.

Der kan ikke kommenteres.