Sådan indretter du det helt perfekte badeværelse

0

Selvom badeværelset typisk ikke er det rum i huset, som vi opholder os i flest timer i døgnet, så er det et rum med stor værdi og praktisk kunne. På badeværelset kan vi slappe af og tage lange bade.

Det er også her det skal gå stærkt om morgenen, når tænderne skal børstes, håret sættes og makeuppen lægges inden man skynder sig ud af døren. Et badeværelse skal altså både være praktisk, så det passer ind i en hektisk hverdag, men samtidig skal det give rum og ro til afslapning og velvære.

Hvilke elementer og funktioner du bør indtænke i forbindelsen med indretning af dit badeværelse gennemgår vi herunder.

Hvad bør et badeværelse indeholde

I forbindelse med indretningen af badeværelset, så er der en række ting det af praktiske årsager er nød til at indeholde. Der skal først og fremmest være et toilet, en håndvask og badefaciliteter. Derudover også gerne hylde, skabs og skuffeplads til opbevaring af toiletsager, håndklæder etc.

Lad os starte med at kigge nærmere på badet. Er du typen der elsker lange varme bade, så er et stort og rummeligt badekar en kærkommen luksus. Her kan du slappe af efter en lang dag, og lade spændte og trætte muskler blive opløst og blødgjorte. Et badekar er også ideelt til at bade små børn i, så du har dem i en bedre højde end hvis du stiller et plastbadekar i bunden af brusekabinen.

Dog er det også, hvis pladsen tillader det, praktisk med en bruseniche til de dage hvor det skal gå stærkt og tiden ikke er til et karbad.

Flere og flere vælger at have to håndvaske, en til ham og en til hende. På den måde kan man bedre være på badeværelset samtidig og desuden have mere plads til sine hudprodukter, make-up og andre skønhedsrutiner.

Danskerne har i højere grad fået øget fokus på wellness og det at prioritere tid til sig selv. Alene-tid på badeværelset med stille musik og alle yndlingsprodukterne, er oplagt til netop velvære.

Derfor kan det være smart med en bænk, man kan ligge og hvile sig lidt på, gulvvarme så temperaturen er konstant lun og friske grønne planter der skaber ro i sindet.

Invester også med fordel i lækre bløde håndklæder, designer toiletspand og børste, skønne duftlys og fine fader der på stilet hvis præsenterer parfumer og produkter.

Uanset hvad, så er det vigtigt at indtænke de ting du ikke kan undvære i forbindelse med indretning af badeværelset.

Her kan du finde inspiration til indretning af badeværelse

Hvordan man vælger at indrette sit badeværelse er i høj grad en smags sag. Men derfor kan man jo sagtens lade sig inspirere af andre mennesker idéer. På de sociale medier som Instagram og Pinterest kan du finde et væld af stilfulde og inspirerende badeværelses løsninger.

Du kan også finde bolig-blogs på nettet, der deler deres bedste tip til indretning af badeværelset. Eller køb dig en håndfuld af markedets førende boligmagasiner og drøm dig til lignende gennemførte løsninger. I bund og grund er det kun fantasien, samt naturligvis pladsen og budgettet, der sætter grænser.

Når først du har fundet ud af hvordan badeværelset skal indrettes, så er der en lang række lidt mere praktiske faktorer der skal afdækkes.

Der skal vælges fliser eller klinker til gulv og vægge. Der skal vælges toilettype, vask, spejl – og både brand, materiale og brugbarhed skal tages med i overvejelserne.

Et badeværelse skal nemlig helst ikke kun være flot, men også funktionsdygtigt og praktisk. Tal med din lokale forhandler om hvad der er praktisk og omvendt, hvad der er svært at holde pænt over tid. Ofte betaler det sig at lytte på erfaringer fra fagmænd med stor viden på området.

Der kan ikke kommenteres.