Hjælp til indretning af stue

0

Det er langt fra alle mennesker der har den store fantasi, når det kommer til indretning af stuen eller andre rum. Hvis du også er i tvivl om, hvordan du bør indrette din stue, så frygt ej, der er masser af hjælp og inspiration at hente online.

Der findes som sådan ikke nogen opskrift på den perfekte stue, da det er meget forskelligt, hvilken stil folk har. Så at sige, hvilken stue der passer bedst til dig, er umuligt uden at kende dig og din stil. Det er nemlig meget forskelligt hvor meget folk går op i, hvorvidt rummet skal være hyggeligt og personligt eller romantisk, eller om det bare skal være stilet og smart.

Hvad end du vil have et romantisk og hyggeligt rum eller om du vil have et mere klassisk og stilet hjem, så er der alligevel gode råd at hente. Vi giver dig herunder nogen effektive tips og tricks til hvordan du opnår den perfekte indretning af stuen.

Tegn din stue på et stykke papir

Start med at tegne din stue på et stykke papir. Det er vigtigt at du tegner stuen i de rigtige størrelsesforhold for at kunne indrette og placerer dine møbler og ting på papiret. Det er et meget simpelt og nemt trick, men det er til gengæld også yderst effektivt.

Mange folk starter bare med at flytte sofaen og sofabordet rundt uden at have idéen til hvordan hele rummet ser ud, og på den måde bliver det bare lidt tilfældigt. Så gør dig den tjeneste at tegne din stue på et papir i de rette størrelsesforhold som det første.

Lad væggene være frie og reducere pladsen imellem møbler

Når du har tegnet din stue på papiret, så skal du starte med at placere de største og vigtigste møbler først. Det gælder bl.a. sofaen, sofabordet, skænk og TV.

Indretningseksperter råder ofte til at lade væggene stå frie og det er der mange gode grunde til. Det giver nemlig en bedre belysning, men det giver også plads til planter, gulvlamper og lignende – som til sidst vil gøre din stue mere hyggelig og personlig.

Det kan måske virke forkert ikke at stille sofaen helt ind til væggen, da du tænker det spilder pladsen bagved. Men faktisk åbner det op for rummet og giver følelsen af mere plads. Samtidig har eksperter det med at reducerer pladsen imellem sofa, stole og sofabord, så der kommer meget mere plads omkring møblerne.

Hyggekrog

Stuen er som oftest det mest benyttede rum sammen med soveværelset. Det er altså stuen, de fleste mennesker opholder sig i flest timer om dagen, og det samme gælder højst sandsynligt også dig. Hvis du bruger mange timer i stuen hver eneste dag, så kunne det være en idé, at indrette en hyggekrog i det ene hjørne af stuen.

En hyggekrog giver mere ro og plads væk fra sofaen og Tv’et. Det giver mulighed for at slappe af i en særlig ro, hvis du kan slappe af i hyggelige omgivelser. Du kan med fordel benytte din hyggekrog til at læse en god bog eller strikke.

Hyggekrogen er også et godt sted at inviterer vennerne og veninderne hen, da det fjerner fokus fra fjernsynet og giver mere tid til en god og hyggelig snak.

En anden ting der er vigtig, hvis du beslutter dig for at lave en hyggekrog – det er belysningen. Det er altså vigtigt at du har en god og optimal belysning i din hyggekrog, da du skal kunne læse eller lave andre ting med god belysning.

Gør stuen så personlig som mulig

Efterlad en kommentar