Indretning af terrassen

0

Når solen i Danmark endelig kommer frem mellem de ofte grå skyer, så begynder vi at bevæge os ud på terrassen, og her bliver vi det meste af sommeren. Terrassen er et sted, vi bruger i en længere periode i sommeren, men som normalt står tom og ubrugt hen resten af året. Derfor kan man have behov for indretning af terrassen på ny, når den har stået ubrugt hele året.

Det kan være, at den trænger til et par nye planter, en skulptur eller noget lys til udsmykning. Det kan også være, at den trænger til helt nye møbler, der skal være med til at pifte sommerens afslapning på terrassen op. Hvad end man har brug for til sin indretning af terrasse, så er der mange gode inspirationsmuligheder. Herunder finder du en række gode råde til indretning af terrassen.

Møblerne pifter terrassen op

Når du skal overveje din indretning af terrassen, så er det værd at overveje, om den kunne trænge til nogle nye møbler. Terrassebordet og -stolene er terrassens omdrejningspunkt, og der, hvor man ofte opholder sig, når der slappes af på terrassen.

Nye møbler kræver selvfølgelig et større budget, men der er også alternative måder til at bruge møblerne til at pifte indretningen af terrassen op. Nye hynder og puder til stolene kan for eksempel gøre meget for møblernes og terrassens udstråling. En fordel her er, at hynder og puder hverken koster eller fylder meget, og man kan have dem i forskellige farver og mønstre.

Skab sommerstemning på terrassen

I forbindelse med indretning af terrassen er det som regel noget, man gør hen mod sommeren. Her er der gode muligheder for at indrette terrassen med for eksempel planter, der rigtigt skaber en naturlig sommerstemning. Små og store planter rundt omkring giver også en idyllisk stemning, så terrassen rigtigt falder i med de udendørs omgivelser.

Om sommeren kan man sagtens sidde udenfor til de sene timer, og derfor er det vigtigt med belysning, til når mørket så småt falder på. Her fungerer et par smukke lanterner rigtig godt til for eksempel at hænge over bordet. En anden god idé, er levende lys, der bidrager til det naturlige tema. Her kan man for eksempel hænge fakler på væggen, der gør sommernattens omgivelser levende.

Et hyggehjørne på terrassen

Ligesom et hyggehjørne i stuen, kan man også lave et hyggehjørne i forbindelse med indretning af terrassen. Her kan man for eksempel placere en liggestol i hjørnet, så man kan solbade. Man kan også sætte et par sækkestole med et lille bord i midten, så man rigtigt kan slappe af både om dagen og om aftenen.

Der er masser af gode muligheder når det kommer til indretning af terrassen, hvad end man er til solbadning om dagen eller aftenhygge ud på de sene nattetimer.

Der kan ikke kommenteres.