Kunsten at lave en god indretning af børneværelset

0

Det kan være spændende at indrette et børneværelse, men også ganske udfordrende. For hvordan udnytter man bedst pladsen? Hvad får barnet mest ud af – og bliver mest glad for? Hvilke elementer skal der være – og hvilke skal eventuelt ikke være der mere? Hvad med farver?

Og så videre. Spørgsmålene kan være mange, og det kan være en idé at starte med at sætte sig ned og skabe sig et overblik. For så at påbegynde den helt rigtige indretning af børneværelse.

Hvem er værelset til?

Man kan selvfølgelig starte med at tage udgangspunkt i barnets alder og køn. Er det en pige i børnehavealderen, der elsker prinsesser og eventyr? En dreng i samme alder, der er vild med biler, superhelte og action? Eller er det et lidt ældre barn, der stadig elsker legetøj, men hvor der også skal være plads på værelset til, at man begynder at blive ”stor”?

Derfra kan man prøve at finde ud af, hvilke ”faste” elementer, der skal være på værelset. Det kan være seng, skrivebord, reoler, skabe og andet, hvoraf nogle ting måske allerede er på værelset, men trænger til omrokering og/eller en overhaling. Andre ting skal måske skiftes ud eller findes fra ny.

Plads til legetøj

Når man tænker indretning af børneværelse, skal der – indtil en vis alder – selvfølgelig være plads til legetøj. Hvor meget legetøj – og hvilket legetøj – skal der være plads til, og hvor meget skal stå fremme eller gemmes væk og så videre.

Derfra kan man måske danne sig et overblik over, hvor meget opbevaring, der skal bygges ind i værelset. Måske har barnet en alder, hvor legetøjet helst stadig skal være der, men også kan pakkes pænt væk. Generelt er det rart for både større og mindre børn at have mulighed for at organisere og opbevare sit legetøj på en ordentlig måde. Der findes mange smarte muligheder og løsninger inden for opbevaring.

Stort eller lille værelse?

En ting, der kan have stor betydning for indretning af børneværelse, er størrelsen på værelset. Det kan skam være udfordrende nok at indrette et stort børneværelse, men det giver samtidig nogle andre muligheder end med et lille værelse.

Man har som udgangspunkt plads til flere møbler og ting – og mulighed for mere gulvplads, hvor barnet kan udfolde sig og lege. Med et lille værelse skal indretningen ofte tænkes på en anden måde, da det er en udfordring at skabe plads.

Det kan ofte svare sig at tænke ”opad” for på den måde i sidste ende at have mere luft i rummet – og mere plads på gulvet. For eksempel kan en høj eller halvhøj seng være en god løsning til et lille værelse, idet der bliver skabt plads til både opbevaring og aktivitet under sengen. Eller måske blot en lidt højere seng med nogle høje skuffer under – med gode opbevaringsmuligheder. Du kan finde gode tips til indretning af det lille børneværelse her.

På det store værelse vil en højere seng sikkert også være et hit for barnet. Man kan endda finde større senge-arrangementer, hvor sengen nærmest kan fungere som en legeplads med rutsjebane og det hele. Hvis man har plads… Udfordringen på det store børneværelse vil sikkert ofte være at få skabt nogle gode hyggekroge, så værelset ikke bliver for ”stort” og upersonligt.

Det hyggelige børneværelse med plads til leg

Når man er kommet godt i gang med at finde ud af, hvilke elementer – møbler og ting – der skal være på børneværelset, er man godt i gang. I gang med sin indretning af børneværelset. Man har sikkert også en idé om, hvilke farver der skal være på værelset, og her har barnet sikkert også en mening.

Generelt kan det være en god idé at mærke efter, hvilke behov barnet har – og hvor det er lige nu. Og så ellers forsøge at skabe nogle gode, rare og trygge rammer, hvor barnet har plads og rum til sine ting og sig selv. Og til både at kunne hygge, lege og fordybe sig. Både i forhold til farver, møbler, ting/legetøj og plads. Find eventuelt også lidt inspiration til indretning af børneværelse her.

Det kan godt være meget udfordrende at finde den rigtige løsning. Men tænker man det ordentligt igennem, er der gode muligheder for at få lavet en god og hensigtsmæssig indretning af børneværelset. Som barnet kan have stor glæde af i lang tid – indtil der på ny bliver behov for en gennemtænkt indretning.

Efterlad en kommentar