Inspiration til dit soveværelse – sådan indretter du det bedst

0

Du bruger ca. 1/3 af dit liv på at sove, så det er vigtigt, at soveværelset er godt indrettet. Vi har her i artiklen set nærmere på, hvordan man indretter sit soveværelse bedst muligt.

Det er essentielt at gøre nogle tanker om, hvad du skal bruge dit soveværelse til. Skal du kun bruge det til at sove i, eller skal du f.eks. bruge det til kontor eller hyggestue? Der er stor forskel i måden at indrette på, afhængig af hvad soveværelset skal bruges til udover at sove.

Læs med her og få noget inspiration til indretningen af dit soveværelse.

Vælg et værelse mod nord

Er du i en så privilegeret situation, at du kan vælge mellem flere værelse som soveværelse, så vælg et værelse mod nord. Det er her, hvor der kommer mindst sollys ind, hvilket er godt for din nattesøvn.

Selvom du kan indrette værelset med mørklægningsgardiner, så vil der næsten altid komme en smule lys ind, når solen står direkte på ruden. Samtidig varmer det værelset op, og man sover bedst i et køligt rum.

Så, når du samler inspiration til soveværelset, så husk at have ovenstående i mente og indtænk placering af værelset.

Husk mørklægningsgardinerne

Selvom du vælger et værelse mod nord, så er det vigtigt med mørklægningsgardiner i soveværelset. Al søvnforskning viser tydeligt, at man sover bedst i et helt mørkt rum.

Det har noget med vores søvnhormoner at gøre. For at kroppen kan styre disse hormoner optimalt, så er det altså vigtigt med mørke, når du skal sove.

Rent sundhedsmæssigt er det også meget vigtigt, da mangel på søvnhormoner er kædet sammen med flere alvorlige sygdomme såsom kræft og hjertekar problemer.

Det er bl.a. derfor at folk med nat og skiftearbejde lever kortere mener forskerne. Kroppen er nemlig ikke lavet til at blive udsat for lys, på de tidspunkter hvor den normalt skal sove.

Du kan derfor også tænkte over sengens placering, så den placeres så langt væk fra vinduerne som muligt, så undgår du endnu mere lys. Dog kan rigtigt opsatte mørklægningsgardiner stort set eliminere alt lys.

Brug penge på en god seng

Du sover som sagt ca. 1/3 af dit liv, så det er dumt ikke at have en ordentlig seng. En god søvn giver dig et bedre helbred og mindsker risikoen for diverse alvorlige sygdomme.

Samtidig er du mere udhvilet dagen efter, hvis du har fået en god nats søvn. Du kan derfor præstere mere på arbejdet, så på den måde bliver en god seng hurtigt en god investering.

Prøv altid sengen inden du køber den, da der er meget forskel på vores kroppe og rygge. Nogen sover bedst i en hård seng, mens andre sover bedre i en blødere seng.

Der er ligeledes forskel på senge af skum og senge med boksmadrasser f.eks. Det er bare med at prøve nogle forskellige senge, så du kan vælge en god seng for lige netop dig.

Husk samtidig at din partner måske skal have en helt anden type madras, så det er vigtigt at i begge er med til at prøve sengene.

Vælg den rette belysning

Mange glemmer vigtigheden af belysning, når de søger inspiration til soveværelset. Afhængig af hvad dit soveværelse skal bruges til udover at sove, så er det vigtigt med den rette belysning. Skal du ikke bruge soveværelset som kontor, så kan du tillade dig at have en mere dæmpet belysning.

Skal du derimod bruge soveværelset som arbejdsplads, så er det vigtigt med noget godt lys i den del af værelset. Belysningen betyder virkeligt meget for den stemning, som du skaber i dit soveværelse, så det er vigtigt at gøre sig nogle tanker om belysningen.

Det er altid rart med en hyggelig lille sengelampe, så du har muligheden for at læse i sengen. Og samtidig kan lampen bruges som hyggebelysning, så du ikke behøver tænde en større loftslampe.

Har du mulighed for at montere en lysdæmper på dit loftslys, så kan det bestemt anbefales. Dette kan være med til at skabe både hygge og god belysning afhængig af formålet.

Nogle gange er det rart med kraftigt lys, som f.eks. når man skal gøre rent eller vælge tøj i skabet. På andre tidspunkter er det irriterende med skarpt lys, hvorfor en lysdæmper kan skabe den rette stemning.

Skab en rolig stemning

Man skal passe på med at hænge for meget på væggene og generelt stille for meget i soveværelset. Dette kan nemlig ødelægge den rolige stemning, som er så utrolig vigtig.

Den rolige stemning hjælper nemlig kroppen med at slappe af, så du får en bedre søvn i et roligt og minimalistisk indrettet soveværelse.

Vi håber, at du nu har fået yderligere inspiration til dit soveværelse – og kan få det indrettet efter dine præferencer og nu kan sikre dig den perfekte skønhedssøvn.

Efterlad en kommentar