Sådan kan man indrette et moderne og funktionelt kontor

0

Rigtig mange af os har tendens til at tage arbejdet med os hjem, typisk for at samle op på lidt løse ender om aftenen eller i weekenden. Eller måske er man selvstændig og har derfor brug for et hjemmekontor hver dag.

Hvad end der er tilfældet for dig, så handler det din indretning af dit kontor om at gøre det så hensigtsmæssigt som muligt. Hvis der er plads i hjemmet, så er et aflukket kontor i et rum for sig selv klart at foretrække. På den måde kan man få arbejdsro og man undgår at have vigtige papirer og lignende ligge fremme.

Desuden kan det hurtigt se en smule rodet ud at have et skrivebord med computer, mapper og papirer stående fremme i stuen.  Tillader dit hjems størrelse plads til eget kontor, så hjælper vi herunder med inspiration til indretning af kontor.

Dette bør det fuldendte kontor indeholde

Et kontor skal gerne være et sted hvor du føler dig godt tilpas, særligt hvis det danner ramme for din daglige arbejdsdag. Der skal være arbejdsro og plads til kreativ udfoldelse og nytænkning. Derfor er der nogle vigtige ting at overveje i forhold til din indretning af kontoret.

Først og fremmest skal du vælge dig et skrivebord, der både har den rette størrelse og et look du synes om. Mange vælger et hæve/sænke bord, så man i løbet af dagen kan skifte mellem siddende og stående position – en bevislig sundere måde for kroppen at arbejde på. Lige så vigtig er den rette kontorstol.

Den skal gerne både have et lækkert design og være ergonomisk korrekt, så den giver din ryg optimal støtte. Desuden skal den gerne kunne reguleres i højden samt i ryglænet, så man løbende kan skifte siddestilling.

Hvad end du arbejder fra en bærbar computer eller en stationær, så bør skrivebordet have plads til at rumme den samt en masse udenoms plads, så der er plads til at tage noter og have papirer liggende.

Prioriter også at have plads til både skuffer og hylder, så regnskaber og mapper kan gemmes af vejen når de ikke er i brug.

I den mere sanselige kategori, så vælg med fordel et rum i hjemmet med store vinduespartier og udsigt, undersøgelser viser nemlig at kig til himmel og frisk luft er med til at gøre os klarere i hovedet.

Flotte grønne planter, billeder af dem du holder af og malerier i farver du forbinder med noget positivt, er alt sammen noget der passer godt ind i indretningen af kontoret. Endelige vil et minikøleskab med koldt vand og en stilren kaffemaskine være med til at sætte prikken over i’et i kontorets indretning.

Lad dig inspirere af kreative kontor-løsninger

Tit og ofte siger man, at det kun er fantasien der sætter grænser. Det gælder naturligvis også, når kontoret skal indrettes.  Men hvis man ikke hører til den kreative gruppe med sans for cool indretning, så er der heldigvis masser af inspiration at hente rundt omkring.

Gratis inspirationskilder som blogs og sociale medier kanaler kan give dig rigtig mange gode tips og idéer til anderledes og smarte kontorløsninger. Særligt på apps som Instagram og Pinterest er der meget moderne og unik inspiration at hente.

Du kan også købe dig en håndfuld boligmagasiner og bladre de smukt indrettede sider igennem for inspiration til kontor indretning. Eller tag på opdagelse hos folk du kender. Inviter dig selv på kaffe hos venner, der arbejder i et fedt kontormiljø. Eller hold øjnene åbne når du er på besøg i folks hjem og lad dig inspirere af deres indretning af kontoret.

Husk på at et kontor skal ikke kun være praktisk, det skal falde i din smag og give dig lyst til at opholde dig der mange timer hver dag.

Efterlad en kommentar