Giv dine gamle møbler nyt liv

0

I Danmark har vi efterhånden fået en lidt skidt tendens til at smide gamle ting ud og skifte stil i tide og utide. Den såkaldte ”brug-og-smid-ud”-kultur kan ses overalt i samfundet, og det er særligt noget, man oplever, når man ser på teknologi og møbler i hjemmet. Selvom de færreste smider deres møbler ud på jævnlig basis, så er der en tendens til, at man skifter hele hyttens møbler ud, hvis stilen ikke helt passer ind i indretningen mere. Denne tendens er der al mulig grund til at modvirke – langt de fleste møbler kan nemlig få et nyt liv, hvis man er villig til at ændre deres udseende en smule.

En ny klat maling kan gøre en verden til forskel

Hvis du har kig på en ny indretning til dit hjem, så kan det være en god idé at se på, hvordan dine nuværende møbler kan tilpasses til det nye image. Dette gælder i særdeleshed, hvis de gamle møbler ikke fejler noget, og man kan faktisk komme virkelig langt med en bøtte maling i en anderledes farve. Det kræver ikke megen ihærdighed at slibe et møbel ned og male det i en ny farve, men det gør en verden til forskel for udtrykket i hjemmet. Med en malerpensel i hånden kan man ofte spare mange penge på nye møbler, og det er en investering, som man bliver rigtig glad for på den lange bane.

Få renset pletterne af tæpper og sofaer

Rigtig mange danskere vælger at skifte enten deres tæpper eller sofaer ud, selvom de i virkeligheden ikke fejler noget som helst. Dette skyldes som regel, at sofaen har fået en grim rødvinsplet, eller at tæppet måske har været offer for gylp fra en baby, og pletterne er ofte meget svære at få af møblerne på egen hånd. Her er det dog vigtigt at holde modet oppe og finde frem til et firma, der kan lave effektiv møbelrens. Møbelrens er ofte en meget billigere løsning end at købe helt nye møbler, og der er stort set ingen pletter, der ikke kan komme af igen. Dermed kan man bruge sofaen i mange år fremover, og dermed modvirker man også ”brug-og-smid-ud”-kulturen.

Byt dig til nye, gamle møbler

Selvom møblerne måske ikke fejler noget, så kan man stadig synes, at de slet ikke passer ind i indretningen mere. Her bør man dog gøre sig selv en tjeneste og undersøge, om andre måske kan få glæde af møblerne i stedet for, at de bare bliver smidt på lossepladsen. Der findes utallige grupper på Facebook og gennem den Blå Avis, hvor man kan afsætte sine gamle møbler, og tilmed få nye, gamle møbler i bytte. Gamle møbler behøver ikke at være udtjente og ved at bytte møbler med andre, får alle parter en ny indretning, som de bliver glade for.

Hvis du ikke umiddelbart kan finde nogen at bytte møbler med, så sæt dem til salg – enten via Facebook eller de gængse medier til køb, salg og bytte. Møblerne er ofte nogle gode håndører værd, og så længe de finder et nyt hjem, går de ikke til spilde i den store købskultur. Der er med garanti nogen, som kan bruge dine gamle møbler til kreative projekter i deres eget hjem.

Der kan ikke kommenteres.