Skab ekstra hygge i hjemmet

0

En naturalistisk indretning med fokus på varmt interiør er perfekt til at danne rammen om hygge i skandinaviske hjem. Mange har måske styr på tæpper, blomster, stearinlys og diverse, men mangler lidt ny inspiration til, hvad der giver de forskellige rum lidt ekstra designmæssig tyngde. I artiklen gennemgås et par ting, som er kommet på mode i den seneste tid. Særligt i de kolde vintermåneder er der brug for liv indendørs, så man kan skutte sig og restituere i behagelige omgivelser.

Lammeskind på stole og gulv

Selvom lammeskind leder tankerne hen på vores naboer på Island og Færøerne, så skaber de også en autentisk effekt i danske hjem. Derfor er de kommet ret meget på mode over de senere år, samtidig med at priserne er faldet. Lammeskind har noget eksklusivt og luksuriøst over sig, og deres naturfarver i gråt, sort og hvidt pynter på både stole og gulv i for eksempel stue, værelser eller entré. Med et billigt lammeskind kan du sætte det endelige nordiske præg på din indretning, og samtidig er det utrolig lækkert og blødt at hvile fødderne på.

De fleste mennesker associerer lammeskind med et tæppe, fordi det er sådan, man oftest bruger det. Men faktisk kan du sagtens tænke mere kreativt og købe for eksempel hynder i lammeskind, der er væsentligt lækrere end de traditionelle i stof. Du kan også købe puder i lammeskind, som både pynter sofaen og gør den mere komfortabel at slænge sig i. Som navnet antyder, kommer lammeskind direkte fra fåreavlerne, og der er noget utrolig rustikt over at indrette sit hjem med dem.

Gyngestol der hænger fra loftet

Det er stadig en ret innovativ indretningsstrategi at have en gyngestol, der hænger fritsvævende fra loftet, så er det ret in. Mange forbinder måske flotte fletgyngestole, som man kan hoppe i med benene over en kryds og en bog i favnen med, varmere himmelstrøg og ferier. Men det kræver ikke andet end et ledigt hjørne at hænge en hængegyngestol op og så en hynde til at sidde på. Du kan både få gyngestole i klassiske neutrale farver, mens blå eller grøn giver hjemmet lidt mere karakter.

En sådan gyngestol signalerer ro og en uformel stemning, der bidrager til en hyggelig atmosfære. Du kan hænge den i nærheden af stuens bogreol, så du nemt kan række ud efter den næste historie.

Biopejs

Pejsen har alle dage været fantastisk hyggelig. Desværre har utallige studier vist, at de gammeldags pejse med brænde forurener ret meget, hvilket ikke er optimalt for den miljøbevidste husstand. Til gengæld kan du med god samvittighed købe en biopejs, som brænder og skaber stemning uden at ose. Du kan hænge den lille pejs lige, hvor du ønsker og fyre op på rekordtid og uden for meget bøvl.

I en biopejs bruger man bioethanol til at tænde op med, og det hælder du bare direkte på. Har man filmaften eller middagsselskab, er det oplagt at få gang i lidt levende lys i baggrunden. Derfor er antallet af solgte biopejse steget stødt over de senere år.

Der kan ikke kommenteres.