Få vendt alle aspekter

0

Der findes mange grunde til, hvorfor man bør anskaffe sig en hund. De mange fordele kan sommetider få en til at tage den hurtige beslutning, men det er bare vigtigt, at man overvejer alle aspekter af titlen som hundeejer, samt om det fx skal være en Dogue De Bordeaux eller en labrador.

Personlighedstrækkene spiller en rolle

Har I små børn og ønsker et tæt makkerskab mellem hunden og barnet, er det ikke ligegyldigt, hvilken hund, der bliver en del af familien. Nogle hunde er mere egnet til at omgås med små børn. En hund har, ligesom mennesker, en individuel personlighed, og nogle hunde har bare nogle naturlige instinkter og personlighedstræk, der gør det sværere at mestre opdragelsen. Derfor kan det være en stor fordel at vælge en hund, der ikke kræver så meget tid og energi fra barnsben. En Dogue De Bordeaux er en børnevenlig hund, der er loyal og god til at socialisere med familiens mindste samt andre kæledyr. Dette er klart en egenskab, der også gør det nemmere at inddrage børnene i opdragelsen, hvilket er vigtigt, så de lærer hundens behov at kende, og også lærer at de har et ansvar, hvad dette angår. Det skal nemlig ikke kun være forældrenes opgave at imødekomme kæledyrets behov, for der vil opstå situationer, hvor forældrene måske ikke er til rådighed. Læs mere om, hvad det kræver på dogue-de-bordeaux.dk.

Lær hundens kropssprog at kende

En hund er ikke et dyr, man bare lige får for at lade den passe sig selv. Den kræver både at få opfyldt de basale behov som mad og drikke, men den kræver i den grad også en hel del opmærksomhed for at trives. Dette kan børn være en god kilde til, i og med, at de helt små ofte danner en meget tæt relation til kæledyret. Et barn kan være med til, at hunden også får sin daglige motion. Der er ikke noget sjovere for de små, end at tage hunden med ud i haven og tumle med den. For at komme dertil, hvor man lader det nydannede makkerpar være alene i vild leg, er det vigtigt at gøre barnet bekendt med hundens kropssprog i en tidlig alder, så der vides, når hunden ikke føler sig bekvemt, så det ikke ender med, at nogen kommer til skade.

 

Der kan ikke kommenteres.