5 gode grunde til at købe en halogenpære i ordentlig kvalitet

0

Halogenpære er nogle af de ældste typer af lys, man kan finde på markedet. Der er nogle helt klare fordele og ulemper ved halogenpæren frem for andet lys. Det er muligt at finde halogenpære billigt, men det er ikke nødvendigvis en god ide. Hvis du derfor står og overvejer, hvilken slags lys du skal vælge næste gang, du skal ud at køre, og hvor mange penge du skal bruge, så kan du her få nogle overvejelser med omkring halogenpærernes prisleje.

Det gode lys

Halogenpæren er helt klart mest kendt for det gode lys. En halogenpære har meget klart lys, der ofte er en smule varmere og derfor mere behageligt at se på. De bliver anbefalet til de rum, hvor belysningen er vigtig for kunden. Det er f.eks. badeværelset og rum, hvor man skal male. En klar fordel ved halogenpæren er også, at den ikke behøver at varme op, som nogle andre pærer. I stedet tænder den med det samme, og du skal ikke vente på lyset. Så hvor kommer det med at bruge flere penge på en pære af ordentlig kvalitet? Jo, hvis man køber en pære, fordi lyset og farverne er vigtige, så virker det lidt dumt at købe en pære af dårligere kvalitet. Så kunne man lige så godt købe en dårligere pære.

Spar på energi

En halogenpære er ikke særlig energivenlig. Det er som nævnt en af de ældste typer belysning på markedet, og teknologien har ændret sig meget siden pæren først gjorde sin debut. Man kan finde halogenpære i klasserne C-D. Så kunne man argumentere for, at hvis pæren alligevel er dårlig for miljøet, hvad forskel gør det så? Men det argument kommer man ikke langt med. Man bruger jo ofte flere pære i det samme værelse, og der er altså en forskel mellem at have 5 D-klasse pærer og 5 C-klasse pærer. Hvis man derfor kigger efter halogenpærer i ordentlig kvalitet, vil man kunne gøre miljøet en tjeneste, når man ikke vil gå ned på lyskvalitet.

Formen på pæren

Man kan få mange forskellige former for halogenpærer, og der er helt klart nogle, der passer bedre til bestemte formål end andre. F.eks. bruger man ofte halogenpærer i ovne, da man kan få dem meget små, og de kan holde til meget varme. Man bruger dog også ofte halogenpærer i lysekroner, da man kan få pæren i den flotte klassiske form, som ofte passer rigtig godt til lysekroner. Hvis du altså skal købe en halogenpære til et bestemt mål, giver det helt klart mening at gå efter en ordentlig kvalitet, så den passer præcis til det, du vil bruge den til.

Varmen

Halogenpærer udgiver meget varme. Det er vigtigt, at man ikke sætter pæren i nærheden af brændbart materiale. Hvis man dog vil være lidt tættere på den sikre side, kan man dog, hvis man går efter en pære af god kvalitet, finde nogle lamper, der ikke udgiver helt så meget varme som andre. Det er dog helt klart en ulempe ved pæren, som man skal overveje, inden man går ud og køber halogenpærer til alle rum i huset.

Brændetimer

Halogenpære er som nævnt ikke altid billige, og derudover ikke særligt gode for miljøet. Til gengæld kan man finde nogle, der har langt flere brændetimer end andre pærer. Faktisk ser man ofte pærer med dobbelt så mange brændetimer som f.eks. en LED-lampe. Hvis man går efter en pære af meget god kvalitet, vil man kunne få en lampe, der har langt flere brændetimer end andre pærer, og dermed vil pæren skulle skiftes ud langt sjældnere. Det betyder altså, at man kan spare en god slat penge ved at købe en pære af god kvalitet, der holder længere. Derudover vil det også være bedre for miljøet. Især hvis man kigger efter en halogenpære i en bedre miljøklasse som f.eks. klasse C.

For at opsummere vil du altså kunne mindske eller fjerne mange af de ulemper, der er ved halogenpære og nyde godt af alle fordelene som det gode kraftige lys, varmen i lyset, de nemt kontrollerede farver og pærernes forskellige former. Det kræver blot, at man investerer i en pære af bedre kvalitet, som ligger i den bedst mulige energiklasse og har lang holdbarhed.

Der kan ikke kommenteres.