Arkitekttegnede træhuse forener klimavenlighed og moderne design

0

Går du med en drøm om at bygge hus? Er du miljøbevidst og skal dit hus bygges med øje for klimaet?

Er du samtidig lidt af en designnørd, der ikke vil gå på kompromis med husets designmæssige udtryk?

Så kunne et arkitekttegnet træhus være din løsning. Arkitekttegnede træhuse forener nemlig det moderne design med respekten for klimavenlighed.

Gør drømmehuset til virkelighed

Når man køber hus, gør man det som regel til sit eget ved at indrette det med personlige genstande. At få arkitekttegnet et hus betyder, at man har rig mulighed for også at sætte sit eget præg på selve udførelsen af huset.

I samarbejde med en arkitekt kan man med andre ord gøre sit drømmehus til virkelighed i stedet for at lede efter et hus, der nogenlunde imødekommer éns ønsker og behov.

I jagten på drømmehuset er det supervigtigt, at man finder en arkitekt, der forstår én selv og de ønsker og behov man har til sit fremtidige hjem.

Arkitekttegnede træhuse og klimavenlighed

Skandinavien er i front når man taler om arkitektur og design. Vores del af Verden er kendt for funktionelt og innovativt design med respekt for det enkle udtryk og de rene linjer.

Arkitekttegnede træhuse er gode løsninger for dem, der ønsker et hus, som efterlever det moderne skandinaviske design og samtidig er klimavenligt.

Klimaet fylder mere og mere i vores bevidsthed. Det er blevet moderne at gøre klimaet til en integreret del af den måde vi indretter vores hverdag på.

Vi fylder vores hjem med grønne planter, spiser mindre kød og køber mere økologisk når vi handler.
Der er derfor ikke noget at sige til, at også arkitekttegnede træhuse bliver mere og mere populære. Huse bygget i træ kan nemlig være ekstra skånsomme for miljøet såfremt de er bygget i træ

  • Der er FSC-mærket
  • Der kommer fra områder i- eller omkring Danmark

Træ er i sig selv et klimavenligt materiale fordi det er naturligt og nedbrydeligt. Træer optager CO2 når de lever og frigiver CO2 når de fældes eller brændes.

Når træ er FSC-mærket betyder det, at det kommer fra en bæredygtig skov. Her plantes nye træer tilsvarende dem, som fældes. Således holdes der en god balance mellem CO2-udslip og CO2-optag.

En stor klimabelastning er transport. Det er derfor vigtigt, at det træ der bruges til at bygge dit klimavenlige hus, kommer fra Danmark eller områder såsom Sverige eller Nordtyskland, og derfor ikke er blevet transporteret over for lange afstande.

Andre ting du skal være opmærksom på når du vil bygge et klimavenligt hus

Der er selvfølgelig også andre ting at være opmærksom på i drømmen om en klimavenlig moderne bolig. Generelt er en god tommelfingerregel at have klimaet in mente

  • Når huset bygges
  • Når huset bruges og vedligeholdes
  • Når huset eventuelt nedrives

Det betyder med andre ord, at man bør bygge huset i materialer, der skåner miljøet når huset bygges såvel som når det engang skal ombygges eller nedrives. Vigtigt er det også at sørge for, at huset er et lavenergihus. På den måde mindsker man nemlig CO2-udslippet i brugen af huset.

Der kan ikke kommenteres.