Det bør du vide om en Cocker Spaniel

0

Hvis du skal have en familiehund, er Cocker Spaniels et perfekt valg. En Cocker Spaniel er en yderst elskværdig hund, som hurtigt bliver en uundværlig den af enhver familie. Du kan læse kort om den genkendelige hund her. 

Et par hurtige facts om Cocker Spaniels

Levetid: En Cocker Spaniel er en mellemstor hund, og kan helst blive helt op til 12 til 15 år med den rette kost og motion.

Vægt: En hanhund bliver 13-16 kg og en tæve bliver 12-15 kg.

Højde: Hannen bliver ca. 38-43 cm og hunhunden bliver 35-41 cm.

Kendetegn: Legesyg, venlig, trofast og kærlig.

Motion: Livlig og aktiv. Kræver omkring 1-2 timers motion hver dag. En gåtur er ikke nok her. Din Cocker Spaniel bør også udfordres mentalt med små daglige øvelser.

Cocker Spaniels’ temperament

En Cocker Spaniel er generelt venlig, og er derfor god til at omgås med mindre børn eller andre hunde for den sags skyld. En Cocker Spaniel er dog også en intelligent hund, der også rummer en vis selvstændighed og stædighed. Du skal derfor være klar på, at din nye Cocker Spaniel skal opdrages lige fra, at den er helt lille. Denne race er kendt for at gø en del, og dette problem kan altså afhjælpes ved at sætte hårdt ind helt fra start. Du skal derudover være opmærksom på, at en Cocker Spaniel har en pels, der kræver en del pleje modsat andre racer. Pelsen bør børstes så oftest som muligt og allerhelst hver eneste dag, ellers har pelsen tendens til at filtre sammen. På denne vis kan du også undgå, at din hund fælder alt for meget. Du bør også holde området under de store pelsede ører rent hver dag, så der ikke går betændelse, svamp eller anden irritation i.

Der kan ikke kommenteres.