Få den rette stemning frem i din spisestue

0

Som overskriften indikerer, er det stemningen i spisestuen vi skal have fokus på i dette indlæg. At få den rette stemning frem, er nemmere sagt end gjort, men det gør naturligvis ikke missionen umulig. Lige netop derfor tager vi dig i hånden i dette indlæg, for at komme omkring nogle af de centrale overvejelser man kan gøre sig i sin spisestue.

Herunder finder du 4 basale tilgange til at sikre spisestuen bliver lige som du vil have det. Bemærk at der ikke findes nogle facitresultater her, men det er et spørgsmål om at prøve sig frem, og ikke mindst tage og plukke lidt af det bedste fra alle lejre – nu kommer vi med vores inputs.

Spisebordet betyder mere end du tror

Det er helt rigtigt – spisebordet har en meget større betydning end man går og tror. Det er ikke helt ligegyldigt om det er rundt, kvadratisk, højt, lavt, sort, rødt eller noget helt andet. Det er en central del af spisestuen, og også det møbel man sammen med stolene vil bruge allermest tid med, hvorfor det er essentielt at have gennemtænkt valget til fulde. Simpelt ved at måle stuen og bordet, kan man hente rigtig meget og hurtigt frasortere en del, og gøre valget mere overkommeligt.

Kvalitet over kvantitet

Dette skal ikke forstås som at inventaret behøver at være dyrt, men mere som at man hellere bør overveje lidt men godt. På den måde får man kun det nødvendige ind i spisestuen, og det kan være nemmere at trække vejret i rummet – det bliver ikke så bombastisk og tungt, som mange godt kan have en tendens at indrette sig efter. Det er ikke rart at sidde i et rodet rum, men ved blot at vælge det som er nødvendigt, er man hurtigt udenom den ballast.

Lyset betyder en del

Kan du på nogen måde få det naturlige lys ind i rummet, er det et kæmpe plus på helhedsoplevelsen i rummet. Det er ikke en garanti for at dette kan lade sig gøre, men hvis ikke – så husk at leg med lyset. Lyset har flere forskellige funktioner – altså om det skal være hygge, funktionsdygtigt eller noget helt tredje. Disse elementer bør man tænke ind, for at få den rette stemning og hyggelige stemning ind i rummet, som spisestuen i høj grad bør have.

Hent inspiration udefra

Om det er spisestuen der skal have en overhaling, eller om det er mor som skal lære at tale spansk, så har det aldrig været nemmere at blive inspireret udefra. Den teknologiske udvikling, gør at vi bliver fodret med et hav af forskellige muligheder. Youtube er fantastisk at benytte sig af, hvis man er typen der godt kan lide at se videoer, eller høre eksperter tale. Er man mere til billeder, er Pinterest et fantastisk medie – især når det kommer til boliginspiration.

Der kan ikke kommenteres.