Flyttesyn

0

Der er mange ting der skal klares, når man skal fraflytte en lejlighed. Det kan ofte føre til, at man mister overblikket. Ofte vil man gerne have processen klaret så hurtig som mulig, hvis man på samme tid står og skal flytte ind i en ny lejlighed. Dog er det ofte her, at udlejeren ser mulighed for at snyde lejeren for nogle penge. Flyttesynet har nemlig stor indflydelse på, hvor meget man får tilbage af sit depositum. Her kan det være rart med en hjælpende hånd. DIGURA hjælper lejere i hele Danmark blandt andet med at besvare overblikket over de vigtigste regler i forbindelse med et flyttesyn.

Hvordan foregår et flyttesyn?

Flyttesynet er en gennemgang af lejemålet, hvor lejer og udlejer er til stede. Formålet med et flyttesyn er at dokumentere lejemålets stand. Det munder ud i en fraflytningsrapport, som giver et overblik over fejl og mangler, som eventuel skal udbedres. Det er typisk her, at mange lejere oplever at blive snydt. Her kan DIGURA blandt andet gå ind og vurdere, hvorvidt flyttesynet og fraflytningsrapporten er udført korrekt. Nogle udlejere forsøger at bruge depositummet til at sætte lejemålet i bedre stand, end da lejer overtog det. Derfor er det vigtigt ikke at underskrive fraflytningsrapporten forhastet, i tilfælde af at der er områder, hvor du kan være helt eller delvist uenig.

Gode råd til flyttesyn

DIGURA har en række gode råd, for at sikre, at du som lejer ikke bliver pålagt at skulle betale for istandsættelse, som sætter lejemålet i bedre stand, end da du flyttede ind. Dokumenter alting med billeder. Det skal gøres både ved indflytning og fraflytning. Du skal have et overblik over de fejl og mangler, du rapporterede ved indflytning. Det er også en god idé, at have en ekstra person med til et flyttesyn. På den måde er du ikke alene med din udlejer, og har mere mod til at komme med dine indvendinger. Derudover kan du spørge din udlejer, om du må få indflytningsrapporten. Indflytningsrapporten giver et indblik i lejemålets stand, da du overtog det. Den kan du bruge som tjekliste til istandsættelsen, så du er klar til dit flyttesyn.

Hvis du har brug for hjælp

Lejeloven fastslår, at et lejemål blot skal afleveres i samme stand, som det blev overtaget. Dog med undtagelse af forringelse. Dette betyder, at almindelig slid og ælde ikke hører under istandsættelsen. Hvis du gerne vil have et præg om, hvor du skal forbedre lejemålet, så kan du anmode udlejer om et forsyn. Du kan spare penge ved at få et indblik i de områder, som skal forbedres inden flyttesynet. Hvis du er i tvivl om noget ved din fraflytning, kan du kontakte DIGURA, så du kan få den rette juridiske rådgivning. Så er du sikret, at du ikke bliver snydt af din udlejer. Måske er der endda nogle penge at hente tilbage fra dit depositum?

Der kan ikke kommenteres.