Giv dit sommerhus en makeover

0

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det har været undervejs i længere tid. Du har lagt mærke til det mange gange, men du har undskyldt over for dig selv med, at der var andre ting, der var vigtigere. Du vurderede ligeledes, at du ikke havde den fornødne tid til at gå i gang med det. Så du endte i en ond cirkel af overspringshandlinger, der bare blev ved med at udskyde det uundgåelige. Kender du følelsen? Står dit sommerhus også over for en makeover? Men magter du bare ikke at gøre noget ved det, så kommer her nogle idéer til at gøre dit sommerhus mere sommerhusagtigt. Forhåbentlig kan det afhjælpe din trang til overspringshandlinger og motivere dig til at komme i gang.

For at opnå den hygge og feriestemning, som man typisk forbinder med et sommerhus, stiller det krav til indretningen i sommerhuset. Det skal være simpelt, men indretningen skal samtidig have noget kant, der tydeligt signalerer, at man er hjemmefra. Det skal endvidere virke naturligt i forhold til sommerhusets omgivelser.

Et grønt tag

Et godt sted at starte er – måske lidt overraskende – taget. Et sommerhustag skal passe til det landskab og de omgivelser, som det er omgivet af. Ud over trætage har mange i de senere år valgt at få et såkaldt grønt tag. Med et grønt tag får dit sommerhus et tag, der passer til sine naturlige omgivelser, hvad enten det er klitter, hav eller skov.

De grønne tage bliver også kaldt græstage på baggrund af den grønne farve og tagmaterialet. Grønne tage er også gode for klimaet, da de er CO2-neutrale og samtidig absorberer 60-70 % af regnvandet, hvormed de tager presset på kloakken. Der findes forskellige grønne tage, alt efter hvilket hus taget er til, og hvor huset ligger. Nykilde.dk har beskæftiget sig med grønne tage i flere år og vil være et godt sted at starte.

Et rustikt køkken-alrum

Et dansk sommerhus er som regel et ikke særlig stort hus, og derfor består det typisk af en sammenlægning af stue og køkken – et såkaldt køkken-alrum. En anden grund til det er også, at det er med til at koncentrere samværet, idet man opholder sig i ét rum i stedet for to. For at opnå den hyggelige og afslappede stemning og for at fremelske sommerhusstemningen bør møbleringen i køkken-alrummet afspejle netop det ønske.

En god måde at sikre det på er ved at indrette køkken-alrummet med en masse træmøbler – gerne af ældre dato. Det gør sig i øvrigt også gældende for resten af sommerhuset. På samme måde kunne man i køkken-alrummet benytte træbjælker i loftet. Det skaber et rustikt udtryk, som kendetegner hyggen i danske sommerhuse. Derudover bruger man i et klassisk sommerhus flere farver, end man gør i parcelhuse og byhuse, hvor man benytter sig af skandinavisk minimalisme.

Der kan ikke kommenteres.