Har du styr på din forsikring, hvis tyven kigger forbi?

0

At gøre noget ud af sit hjem er en fantastisk ting at få fornøjelsen af, og måske du har brugt både penge og tid på din indretning i hjemmet. Hvorfor ikke sørge for at være godt dækket ind, hvis tyven en dag kigger forbi? Det er nemlig vigtigt, at du får dig en indboforsikring, der dækker dig og familien godt ind, hvis uheldet skulle være ude en dag. Men her er der en række ting, som du bør overveje, så du får den helt rigtige indboforsikring til din bolig, det kan du læse mere om på Informeo. Læser du med videre, kommer vi med gode råd til at sikre dig bedst muligt mod ubudne gæster i hjemmet.

Hvorfor en indboforsikring?

En indboforsikring er en forsikring, der dækker alle skader og tyverier, der sker på dit indbo, som er alt inden for hjemmets fire vægge. Det kan for eksempel være ved indbrud, men også ved beskadigede ejendele samt ved skader på hus eller en brand i boligen. En indboforsikring dækker alle de løse ejendele i hjemmet og dækker derfor ikke alt det, der sidder fast i eller på boligen, såsom køkkeninventar. En indboforsikring er særdeles god at have, hvis du vil være sikker på, at du får erstatning for alle dine ejendele i hjemmet ved indbrud.

Har du designermøbler eller andet med stor værdi, så er det vigtigt, at din indboforsikring er tilpasset dette. Det samme gælder for antallet af personer i husstanden samt størrelsen på jeres bolig. Du skal nemlig have en indboforsikring, der kan dække alt det, der er af løse ejendele i din bolig.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal tegne en indboforsikring eller tjekke din egen efter i sømmene, så er der et par ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du vurdere, om beløbet, som du er dækket for, er passende med det inventar, du har i din bolig. Har du erhvervet dig dyre møbler inden for de senere år, uden at du har justeret din forsikring, så kan det være en idé at revurdere forsikringsbudgettet her. For dækker din forsikring ikke nok til at få erstattet alt, så kan du risikere selv at skulle betale for at få noget erstattet.

Samtidig er det vigtigt, at du har et øje for din selvrisiko. En selvrisiko er en udgift, som du skal betale for at få udløst din erstatning. Vælger du en høj selvrisiko, så vil du betale mindre hver måned i forsikring, men til gengæld skal du betale dette beløb, hvis du skal bruge din indboforsikring. Får du for eksempel stjålet din cykel, og har du en selvrisiko på 3.000 kroner, så er du nødsaget til at betale dette beløb for at få en eventuel erstatning fra din forsikring. Fordelen ved en lav selvrisiko er, at det kan betale sig at kontakte forsikringsselskabet ved en stjålet cykel, da du ikke selv skal betale et beløb for erstatningen.

Tal med dit forsikringsselskab

Når du skal finde ud af, om din indboforsikring passer til din bolig og dine ejendele, så er det altid en god idé at tage en snak med din forsikringsrådgiver. Her kan du få vejledning til at sammensætte din indboforsikring på den bedst tænkelige måde og samtidig overveje, om du skal inkludere flere forsikringer i din indboforsikring. Så er du godt forberedt, hvis tyven en dag kigger forbi.

Der kan ikke kommenteres.