Her er de tre største feministiske kunstneriske forbilleder

0

Interessere du dig for kunst, kultur og samfundet, så har vi samlet en liste, som nok falder i din interesse. Vi har samlet en liste af de mest femkommende feministiske forbilleder i kunstverden herunder til kunstelsker, der interesserer sig for hvordan feminismen har udviklet sig i kunstverden siden 1700 hundrede tallet.

Frida Kahlo

Navnet Frida Kahlo er efterhånden kendt i de fleste dele af samfundet og det er der en meget god grund til. Frida Kahlo en af de støre feministiske forbilleder i det 20. Århundrede. Hun formåede at bryde med stereotyper for hvad der var ”kvindeligt” i sin tid og udfordrede det traditionelle billede af hvad en kvinde er med sin tilgang til kvinders udseende og ageren. Hun var ofte kendt for at bære mere maskulint tøj og samtidig pryde sig med feminine udsmykninger, såsom blomsterkranse. Hun er særligt kendt for sit monobryn, som bryder med den ellers meget stilagtige feminine fremtoning af hende selv i hendes kunst, hvor hun således viser at det at være kvinde handler om mere end bare at passe ind i der konservative billede af hvad en kvinde er.

Hilma af Klint

For langt de fleste er den svenske kunster Hilma af Klint nok et ukendt navn. Men hendes abstrakte projektering af verden har efterladt et særligt mærke i kunsten. Hendes fokus lå på at fremstille et billede af alt de vi som mennesker ikke ligger mærke til i første øjekast. Hun tog særligt udgangspunkt i det spirituelle og viste blandt andet med sin kunst, at der er mere til kvinden, end det som samfundet forventer at se. Hun mente at hendes kunst var en udforskning af menneskets og kvindens forskellige eksistentielle dimensioner. Hvor hun fremlage sine budskaber omkring kvinder og deres indre tanker, i sort hvide fremvisninger af kvindernes frustrationer og irritationer ved deres hverdag. Samtidig, kunne de ikke ligge den religiøse gud skabelse af verden og alle deres individer til grunde at søge i alle de småbyer, hvor Frifa Kahlo beskæftigede sig med kvinders forstand. 

.

Elisabeth Louise Vigée

Elisabeth levede i 1700-tallet, hvor synet til kvindes rolle i samfundet og familien var forholdsvist snævert, hvis man skal sige det på en pæn måde. Men Elisabeth Lousie Vigée formodede allerede i en tidlig alder at kunne forsøge sig selv. I en alder af 15 år kunne hun tjene nok på sine malerier til at hun kunne overleve alene af sit kunstneriske arbejde. Derved er hendes historie et klart udtryk for, hvordan synet på kvinder og deres rolle i samfundet har ændret sig over tid. Og hvordan kvinder som hende har været med til at ændre synet på hvad kvinder bøg gøre og kan gøre for samfundet.

Der kan ikke kommenteres.