Hvilken funktion har en biopejs i hjemmet?

0

Mange af de danske forhandlere – såsom biopejs-shop.dk – oplever lige nu en heftig efterspørgsel på de moderne biopejse. Dette er næppe gået din næse forbi, men har du også sat dig ind i, hvilken funktion disse pejse i realiteten har? Ellers synes vi, at du skal blive på siden lidt længere. Vi kommer nemlig med nogle gode grunde til at investere i en biopejs til privatboligen.

Biopejsen er ikke en decideret varmekilde

Jo, det er korrekt, at en biopejs afgiver en smule varme, men pejsen bør ikke (kan ikke) fungere som en primær varmekilde. En sådan pejs kan nemlig ikke varme et rum og et hjem op på samme måde som en brændeovn eller radiatorer. Derfor må du ikke tro, at du kan skifte din tidligere anvendte varmekilde ud med en biopejs.

Det er svært at sætte nogle helt konkrete tal på, hvor meget varme biopejsen afgiver, da det varierer fra pejs til pejs. Står du foran en tændt biopejs, vil du dog godt kunne mærke varmen. Den kan altså godt bruges til at holde fingrene varme, men heller ikke meget mere end det.

Det er et hyggeligt element

Nu spørger du måske, om det overhovedet giver mening at købe en biopejs, hvis den ikke kan fungere som en egentlig varmekilde. Til dette vil vi svare, at du skal købe en sådan pejs, hvis du gerne vil skrue lidt ekstra op for den hyggelige stemning. Pejsen er især god til at skabe en hyggelig stemning i stuer og på kontorer.

Biopejsen er nem at på- og afmontere, så skulle du få lyst til at ændre på pejsens placering, så kan du nemt gøre det. Du skal dog lige sikre dig, at den givne væg kan holde til belastningen. Er du ikke så handy, så kan du hyre en håndværker til at tage sig af monteringen. Så kan du i hvert fald være sikker på, at biopejsen kommer til at hænge lige og sikkert.

Det skaber ro i sindet

Er der i virkeligheden noget mere hyggeligt end at tænde for biopejsen, smide sig i sofaen, slå benene op og nyde et afsnit af yndlingsserien? Spørger du os, så er svaret klokkeklart; nej.

En biopejs kan med sine behagelige flammer og varme være med til at skabe ro i sindet og en god portion velvære. Kommer du derfor hjem efter en lang dag på jobbet, så tøv ikke med at fyre op for pejsen.

Der kan ikke kommenteres.