Leder du og din familie efter den perfekte hund?

0

Har du og din familie besluttet jer for at købe en hund? Endelig kom dagen hvor dine børns plangen om en hund blev for meget, og du gave efter. Men hvilken hund skal man så egentlig vælge? I dag er dine muligheder næsten uendelige. Der findes så utroligt mange hunderacer, så hvordan skal man overhovedet finde hoved og hale på noget af det. Det er essentielt at du i starten af søgningen efter en hund, finder frem til dine præferencer, hvad ud søger i en hund og hvad du kan tilbyde den. Det kan være vigtigt at kigge ind i hunderacernes motionsniveau, deres temperament og sind, da dette kan hjælpe dig med at finde den helt rigtig hund for dig og din husstand. Søger du eksempelvis den perfekte familie hund så kunne du kigge på Cavalier-king-charles.dk

En familiehund med stort F

En Cavalier King Charles Spaniel er en lille, muk, aktiv og livsglad hund. Det er en hund der tillidsfuld og er utroligt tæt med sin husstand. Det er en hunderace der er god mod både sine ejere, børn, fremmede mennesker og andre dyr. Cavalier King Charles Spaniel er genkendelig på sin størrelse og den kønne bølgede pels. I dag kender mange børn og unge den også fra film som Lady og Vagabonden. Hunderacen er nysgerrig og nyder nye oplevelser og mennesker. Den sætter pris på meget opmærksomhed og gåture. Dog er dens aktivitetsniveau ikke højt, hvorfor den sagtens kan få dagens daglige motion gennem en gåtur rundt om dit nabolag. Det er en hund der trives sammen med andre, og derfor er den ligeglad med om den bor i en stor villa eller en lejlighed, så længe der er en lille gård og den kan komme ud og træne. Leder du derfor efter en lille, opmærksom, kærligh hund der heller sidder på dit skød end lægger på gulvet, ja så kan en Cavalier King Charles Spaniel måske være en hund for dig.

Jagt DNA

En Cavalier King Charles Spaniel er dog ikke blot en lille fin hund. Hunderacen har jagtgener i DNA’et, og den stimuleres derfor bedst ved fysisk træning af eksempelvis apporteringstræning. Det er derfor også vigtigt at indtænke hunderacens jagtinstinkter, når du eksempelvis har den ude i haven, ude og gå eller fri i naturen. Altafhængig af hundens opdragelse, kan den eksempelvis forsøge at jagte fugle, forsøge at spise dem eller muligvis blot ignorere den. Opdragelse og klare instruktioner er derfor vigtigt når din Cavalier King Charles Spaniel er hvalp, således din hund agerer efter ønske. Måder hvorpå du kan stimulere den kan eksempelvis være gennem apporteringstræning eller små ”hjernegymnastik-opgaver”. Det er meget afgørende at opdragelsen af din hund sker som hvalp, da den mest afgørende træning finder sted, indtil hunden er 4 måneder gammel. Det er i disse første 4 måneder af hundens liv, at den er lettest at præge. Ønsker du derfor en hund der er loyal, trofast overfor familien og søger kontakt, så kan en Cavalier King Charles Spaniel være det helt rigtige valg.

Der kan ikke kommenteres.