Omstilling til grøn energi

0

I dag er det en fælles samfundsopgave at mindske den globale opvarmning ved at omstille til grøn energi.

Vi har 3 forskellige måder vi kan forandre vores energiforbrug.

  • Vi kan spare på energien ved at ændre vores adfærd og regler.
  • Skifte til energikilder som sol, vind og biomasser i stedet for de traditionelle fossile brændstoffer som kul, olie og gas. Der er en begrænset mængde af fossile brændstoffer på jorden modsat sol og vind.
  • Udnytte energien langt mere effektivt ved at udvikle og anvende nye teknologier.

En omstilling til grøn energi kræver ikke kun politisk handling, der sikre at vi får en bæredygtig og CO2- neutral energi. Det er vores handlinger, der udleder den største del af den samlede CO2-udledning. Herunder kommer 4 råd, hvor vores egne handlinger kan påvirke og mindske det samlede CO2 udledning, uden at vi skal omlægge vores liv totalt.

4 råd til et mere bæredygtigt valg

Vores forbrug påvirker vores CO2 udledning og der er mange ting vi ved at være bevidste forbrugere kan gøre, for at ændre vores CO2 udledning.

  • Udskift dit oliefyr med en varmepumpe eller solceller

Toshiba Varmepumper bruger solens varme til at udvinde energi og opvarme vand modsat et oliefyr. Ca. ¾ dele af den udledte energi kommer fra solen og der bruges kun traditionel energi til at drive varmepumpen. En varmepumpe er en billig energikilde og de bedre af dem udvikler 5 kW varme for hver 1 kW energi. Til sammenligning udvikler traditionelle energikilder 1 kW varme fra 1 kW energi.

  • Secondhand tøj i stedet for Shopaholic

Vores kæmpeforbrug at nyt høj har et kæmpe stort CO2 aftryk. Brug dit tøj op og undgå at gå Shop amok. Mangler du tøj så opsøg secondhandbutikkerne i stedet for at købe nyt.

  • Undgå at flyve

En af de helt store syndere når det kommer til CO2 er vores lyst til at se verden. En flyrejse koster på CO2 regnskabet. Skal du flyve, så mindst antallet af mellemlandinger. Det er op og nedstigningerne, der især er hårde på CO2 regnskabet.

  • Spis grønt

Udskift dine bøffer til en vegetarisk livsstil. Kan du eller vil du ikke fravælge kød, så spis fisk og kylling, der modsat køer ikke har samme høje aftryk på vores CO2 udslip. En plantebaseret kost udleder langt mindre CO2, end en kost der inkl. kød. Udbuddet i dag af plantebaseret kost er langt større i dag end det har været tidligere og det er forholdsmæssigt nemt at udskifte sine madvarer. Husk at vælge at købe dansk så vidt muligt og årstidens grønsager.

Er Toshiba varmepumper grønne?

En varmepumpe er en form for avanceret elvarme og er energiøkonomisk, da det er muligt at få 5 kW varme ud af i kW energi. I dag bruger en varmepumpe typisk ¼ del traditionel energikilde som olie, kul eller gas. Alt afhængig af hvilke elselskab man bruger, kan ændre den traditionelle energikilde til eks. til Vindstrøm som er 100% grøn, da man ikke udleder CO2.

Der kan ikke kommenteres.