Populære møbelmaterialer til stuen

0

Dette indhold er sponsoreret

Måske sidder du ved dit skrivebord af træ og læser det her. Måske sidder du i din lædersofa og faldt over denne her tekst. Eller måske sidder du på porcelænstronen og har lige klikket ind på denne her side – måske oven i købet ved et uheld. Uanset hvad, handler det her om materialer. Vi har alle mange forskellige materialer stående i vores hjem, og nogle af dem mere elegante end andre. Her dækker vi de tre mest almindelige materialer, når det kommer til møbler i stuen – det er jo det rum, vi opholder os mest i, så hvorfor ikke?

Træ

Træ er det materiale, der nok har det største udvalg i denne her tekst. Det kan fås både lyst og mørkt – ja endda næsten helt sort – og så kan det bruges til nærmest alle møbler i stuen. Det er dog stuen, der er afgørende for, hvilke typer af træ, du med god samvittighed kan sætte derind. Er stuen lille og med nogle få små vinduer, er det nok ikke smart med mørke træsorter, men det er det til gengæld, hvis du har en stor og åben stue. Lyse træsorter som ask og birk er derfor sikre valg til stuen. Hvis du sidder og overvejer nye træmøbler, er skovby møbler værd at tage et kig på.

Metal

Metal er et materiale, der er over det hele i dag. Så det er ikke et under, at priserne på metalmøbler holder sig nogenlunde stabile. Det er det stærkeste materiale af dem, der er nævnt her, og et ordentligt metalmøbel kan også holde, og se helt nyt ud, i mange år – hvis man ikke lige mishandler det. Du finder det oftest i form af stål eller messing, som hvis det er blankt giver et forunderligt spil i rummet, mens det giver et mere sofistikeret look, hvis det er børstet. Metal kan også males over, så der er rigeligt med muligheder for at lave sit eget design.

Glas

Glas er nok det mindst brugte materiale i denne her tekst, men det er også fordi det ikke har så mange anvendelsesmuligheder. Det bruges enten som låge i vitrineskabet eller som en hylde eller en bordplade. Man kan dog også bruge det i en skulptur. Men ulig de andre møbler, giver klart glas et indtryk af et større rum visuelt, fordi det er gennemsigtigt. Så små rum bliver lige lidt mindre mindre, når sofabordet er lavet af glas i stedet for træ. Og så er møbler med glas også særligt elegante, da glasset fremhæver de andre materialer. Du skal dog passe på med at have for meget glas i stuen – det er et skrøbeligt materiale, som også er grunden til, at det ikke bruges så meget.

Der kan ikke kommenteres.