Sådan behandler du hjemmets tekstiler i tilfælde af fnatsmitte

0

Der er flere ting, der skal være i fokus, når du skal behandle hjemmets tekstiler i tilfælde af fnatsmitte. Ønsker du at sikre, at der ikke er andre, der bliver smittet, eller at du selv bliver smittet igen, er der flere ting, du bør holde fokus på. Derfor er det vigtigt, at det er noget, du sørger for at holde fokus på.

Der er flere måder, hvorpå fnat kan smitte. Det smitter især ved tæt hudkontakt, men det er ikke den eneste måde. Der er også en risiko for, at det kan smitte via diverse tekstiler. Det er ikke alle, der er klar over dette, hvorfor det er vigtigt, at du behandler dine tekstiler på korrekt vis, for at minimere risiko for ny smitte.

Sådan skal dine tekstiler behandles

Der er forskel på, hvordan dine tekstiler skal behandles. Det er vigtigt, at både sengetøj, håndklæder og tøj bliver vasket ved 60 grader. Hvis dit tøj ikke kan holde til at blive vasket ved 60 grader, bør det stå urørt i min. fire døgn. Det kræver dog, at det får lov til at stå i både rumtemperatur og lav luftfugtighed.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, er du i stedet nødt til at henstille det i op til en uge. Det er tilfældet, hvis det skal stå ved en lavere temperatur eller ved en høj luftfugtighed. Det er dog kun noget, der gør sig gældende, hvis der er tale om mindre tekstiler. Derfor er det kun brugbart ved tøj, sengetøj, håndklæder og deslige.

Hvad med større beklædningsgenstande osv.?

Ovenstående kan kun bruges, hvis der er tale om tøj, håndklæder, sengetøj og tekstiler af denne størrelse. Er der tale om større beklædningsgenstande og overtøj, men også både dyner, tæpper, puder og madrasser, så skal du gribe det an på en anden måde. Heldigvis er det også noget, der er nemt at have med at gøre.

Faktisk kræver det ikke andet end, at det bliver luftet godt og køligt. Dertil skal det sættes bort i minimum tre døgn. Her er der igen tale om det samme som herover. Hvis det skal stå et sted, hvor der er enten er lav temperatur eller høj luftfugtighed, skal det stå i op til en uge, for at sikre, at det er smittefrit.

Behandling af dine tekstiler er vigtigt

Hvis du er blevet smittet med fnat, er det ikke kun vigtigt, at du sørger for at behandle dig selv. Det er vigtigt, at du gør dette, men det hjælper dog lige lidt, hvis du ikke får behandlet dine tekstiler. Der er ganske enkelt for stor en risiko for, at du ender med at blive smittet på ny, hvis du undlader dette.

Ønsker du at blive klogere på fnat? I så fald bør du klikke dig ind på Fnatkur.dk, hvor du kan læse mere om, hvordan du skal behandle fnat. Du kan både blive klogere på, hvordan du behandler dig selv, men naturligvis også dine mange tekstiler i hjemmet.

Der kan ikke kommenteres.