Sådan gør du hjemmet klar til jul

0

Julen er en helt særlig tid, hvor familie og venner samles for at nyde hinandens selskab. Det handler om hygge, det handler om god mad, det handler om gaver, og det handler om taknemlighed. Dog skal der også være julestemning, og det opnår du blandt andet ved at pynte hjemmet fint op.

Når julen står for døren

Når julen banker på, er der meget, der skal gøres. Det er uden tvivl en skøn tid, men det er også en travl tid. Der skal handles ind, gøres rent, købes gaver og gaverne skal også pakkes ind. Dog bliver det hele bedre, når man tænker på den glæde, det hele vil sprede til sidst. Men der skal jo ikke kun være glæde selve juleaften, men igennem hele december. Det er noget af det, som julepynt kan. Det spreder glæde, hygge og julestemning, så hele december måned bliver fantastisk. 

Julepynt og lys

Juletræet i stuen

Er juletræet en del af julepynten eller i sin helt egen kategori? Uanset hvad, er det i hvert fald super vigtigt. Det er så hyggeligt, hvis man som familie tager ud, vælger og fælder et træ sammen og pynter det i fællesskab, når det først er kommet indenfor. Juletræet står typisk i stuen, da det er der, de fleste har plads til det. Der skal gerne være en form for lys på, og så en masse fint pynt. De fleste vælger lyskæder, julekugler, kræmmerhuse, julehjerter og mange andre fine og finurlige ting. Hvis du har lyst til lidt ekstra sjov og udfordringer, kan du holde dig til farvetemaer, så du kun pynter med for eksempel rødt og grønt eller hvid og guld.

Julepynt og hygge

Noget af det, der gør julepynt endnu mere særligt, er, når man pynter op sammen med andre. Julen handler jo om samvær, og hvis det har været hyggeligt at pynte op, vil man typisk også synes pynten er flottere. Hele familien kan være med. Børnene kan designe nisselandskabet, forældrene kan hænge lyskæder op, og så er der alt det ind imellem, som I kan hjælpe hinanden med. At pynte op sammen kan måske endda blive en juletradition for jeres familie?

Lille nissehue

Søde detaljer

Hvis du har lyst til at gøre dit hjem helt unikt i løbet af juletiden, kan du inddrage nogle detaljer i pynten, som bygger på julens magi. Måske hænger der en lille tørresnor med nissetøj på badeværelset, måske hænger der en eller to nissehuer på stumtjeneren i entréen, måske står der en spist skål risengrød et sted; det er alt sammen små, søde ting, som vil lede tankerne hen på nisser og julemanden, og det vil garanteret være noget, dine børn vil være vilde med.

Glædelig jul

Julen varer længe, og så alligevel aldrig lang tid nok. Sørg for at nyde den i fulde drag, imens den er her, med juleslik, julehygge, samvær og julepynt. Skab en fantastisk julestemning i hinandens selskab og se, hvad for noget julepynt, I gerne vil have i huset i år. Hvert år er jo noget helt unikt og specielt.

Der kan ikke kommenteres.