Sådan indretter du dit hjemmekontor mest ergonomisk

0

Der er i dag rigtig mange af os, der er beskæftiget i jobs, som ikke synes farlige eller på nogen måde skadelige – dog er sandheden ofte en anden. For selv for den person der arbejder på et kontor og sidder meget stille, er det muligt at pådrage sig så slemme arbejdsskader, at man i fremtiden bliver både hæmmet i både arbejdsliv og privatliv.

Og netop derfor er det vigtigt, at selv hjemmekontoret er optimeret og sørger for at give dig de mest ergonomiske løsninger, således du kan komme godt og sundt en arbejdsdag.

Brug en rollermouse

Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en god ide, så bør du tage et kig på en rollermouse.

For alle dem, der arbejder på et kontor og foran en computerskræm, kan musen synes uundværlig. Efter en lang dag, hvor man har kørt rundt med den og dermed haft armen hvilende på bordkante,n kan det dog give smerter i arme, skulder og håndled. Og derfor er det en fordel med en rollermouse, der sørger for en mere ergonomisk brug af en mus, idet du kan ligge mere korrekt med dine arme, mens du blot med fingrene kan bevæge dig rundt på din skærm.

De gode møbler

Dernæst bør du investere i et hæve-sænke bord. Når man arbejder på et kontor, har man ofte en meget stillesiddende arbejdsdag, hvorfor man ikke får meget bevægelse i kroppen. Og på sigt kan det give gener og endda kroniske smerter. Derfor er det sundt med et bord, der gør det muligt fordi dig ikke blot at sidde i forskellige stillinger, men også at kunne arbejde i en stående position.

Når du sidder, skal du også sørge for en god og ergonomisk kontorstol, der kan indstilles i både armlæn, ryglæn og højde, så den passer til din krop.

Der kan ikke kommenteres.