Sådan indretter du et praktisk og komfortabelt hjemmekontor

0

Vil du gerne indrette et hjemmekontor i din bolig, men er du i tvivl om, hvad du skal lægge vægt på, skal du læse videre. Herunder kommer vi nemlig ind på tre faktorer, der er med til at gøre dit hjemmekontor komfortabelt og praktisk.

Et hjemmekontor er en perfekt mulighed for dig for enten helt at arbejde hjemmefra eller for, at du kan have noget af arbejdet med hjem og få ordnet det der. Har du små børn, er det for eksempel oplagt, at du går fra arbejdet tidligt, og at du så indhenter noget af arbejdet, når de sover om aftenen.

Når du skal indrette et hjemmekontor, bør du altid tænke langsigtet. Du bør gå med nogle løsninger, der både er praktiske og komfortable for dig – også selvom de måske koster lidt mere. Her kommer vi ind på tre vigtige aspekter.

Hæve-sænkebord giver dig mulighed for at bevæge dig

Først og fremmest er det en god ide, at du køber et hæve-sænkebord. Hvis du kommer til at bruge mere end en time bag ved skrivebordet hver dag, har du brug for at kunne variere din arbejdsstilling, og det er et hæve-sænkebord perfekt til.

Når du rejser dig op med jævne mellemrum, forebygger du, at du får problemer med din ryg, og du sætter gang i blodomløbet i benene. Det er begge faktorer, der er utroligt sunde for dig.

Bruger både du og din partner hjemmekontoret, er det selvfølgelig rart for jer begge to, at I har mulighed for at indstille bordet, så det passer til jer i højden. Det kan I også med et hæve-sænkebord. Læs mere om det på https://haeve-saenkebord.dk/

En god kontorstol skåner din ryg

Hæve-sænkebordet alene kan selvfølgelig ikke afbøde, at du får problemer med ryggen. Du bør også investere i en god kontorstol, hvor du kan sidde godt. Den rette kontorstol er netop med til at gøre, at du undgår problemer med nakken, skuldrene og ryggen, fordi du sidder ordentligt.

Der findes en række forskellige former for kontorstole, og det er derfor individuelt, hvilken der vil passe til din måde at arbejde på. Rejser du dig ofte, kan det være smart for dig, at du har en kontorstol uden ryg. Der bruger du mave- og rygmusklerne til at holde dig oprejst.

Vælger du en stol med ryglæn, er det vigtigt, at den kan indstilles på så mange parametre som muligt. Dermed kan du få den til at passe fuldstændig til din krop.

God belysning er afgørende

I et land, hvor det er mørkt en stor del af året fra omkring kl. 16- 17, er det selvfølgelig vigtigt, at du har god belysning i dit hjemmekontor. Er der dårligt lys, kommer du til at overanstrenge dine øjne, og det er ikke rart for dig, at du skal sidde og arbejde i halvmørke.

Invester derfor i nogle gode lamper, der kan lyse ikke bare skrivebordet, men også resten af rummet op. Dermed kan du nemt se alt, når du sidder og arbejder.

Der er altså en række faktorer, som det er en god ide for dig, at du er opmærksom på, når du indretter dit hjemmekontor. Skal vi fremhæve en, må det dog nok være hæve-sænkebordet som den vigtigste.

Der kan ikke kommenteres.