Sådan vælger du det helt rigtige spisebord

0

Et spisebord er et af de allervigtigste møbler, som du vil komme til at købe til dit hjem. Det fungerer nemlig ikke kun som et spisested, men det er også et sted for familiesammenkomster, læsning, lektier og meget, meget andet. Det kan være midtpunktet i et rum, hvor venner og kære hænger ud, taler og nyder hinandens selskab. Og hvis du ovenikøbet ender med at vælge et spisebord, der er lavet af kvalitetsmaterialer, vil det ældes med dig og sandsynligvis have rigtig mange gode år med dig i dit hjem. 

Når det er sagt, er det ikke et møbel, som du har lyst til at købe på en impuls – og det er derfor en rigtig god idé at tage sig god tid til at kigge og overveje, hvilket slags spisebord, der skal være dit. Et spisebord er en investering, så inden du rammer møbelbutikkerne for at finde et bord til alle dine kommende middagsselskaber, kan du herunder læse nogle ting, som du bør overvejer.

Materiale 

Hvis du vil have et spisebord, der skal holde hele livet, er det bedst at vælge et, der e fremstillet i massivt træ frem for eksempel konstrueret træ. Det kan være lidt billigere at købe, men en sådant bord vil ikke være lige så stærkt og holdbart, som et massivt træbord. Du kan dog, hvis du overvejer et bord af træ, finde billige plankeborde, der er lavet af massivt træ. Massivt træ ældes også godt, og med tiden vil bordet udvikle karakter, samtidig med, at det vil komme til at  fortælle historier om støjende middagsselskaber, voksende børn og mange dejlige hjemmelavede måltider.  

Glas kan også fungere godt i et moderne rum og til dem, der mangler plads, fordi det tillader lyset at filtrere igennem, samtidig med, at det visuelt ikke er særlig tungt. Desværre får glas nemt ridser og ser hurtigt fedtet ud, da det ikke passer så godt sammen med små fingre. 

Marmor er også en mulighed, hvis du ønsker dig et stærkt spisebord, der holder og fungerer godt i både moderne og traditionelle omgivelser. Vær dog meget opmærksom på bordets overflade, da en grim rødvinsplet hurtigt kan komme til at ødelægge den. Overvej også, hvor ofte du ønsker, eller måske kommer til at flytte rundt på bordet, da marmor ikke kun ekstremt tungt, det er også dyrt.

Størrelse

Forestiller du dig regelmæssige middagsselskaber med otte gæster eller måske endda mere end det? Det er en god ting at overveje, hvor mange mennesker, du ønsker skal sidde rundt om spisebordet, men før du begynder at tænke alt for meget over dette, bør du først og fremmest vælge et bord, der passer til størrelsen på det rum, som det skal stå i. Giv plads til, at gæsterne kan cirkulere rundt om bordet uden at skulle suge maven ind og kan trække vejret, når de sidder ved bordet. Som hovedregel skal der være mindst 90 centimeters mellemrum mellem væggene, eller andre møbler i rummet, og bordet.

Form

Ligesom med størrelsen på bordet, så vil bordets form også blive dikteret af det rum, det skal placeres i. De fleste rum passer til et rektangulært spisebord, fordi de både er klassiske og meget funktionelle. Runde eller ovale borde er ofte gode i mindre rum, da de fylder mindre og derfor er nemmere at få til at passe ind. De kan også være med til at skabe intimitet, især hvis du har seks gæster eller færre.

Der kan ikke kommenteres.