Tænk dine kæledyr med ind i indretningen af din bolig

0

Når vi taler om indretning, taler vi oftest om, hvordan det materielle rum, vi bor i, bedst muligt kan komplementere os mennesker. Vi skal have det komfortabelt, føle os hjemme, nyde rummets æstetik og slappe helt af. Vi ved, at vores fysiske rammer har en kæmpe indflydelse på, hvordan vi trives. Derfor bruger vi meget energi på at forme rummet til lige præcis vores behov.

Men i mange husstande bor der ikke kun mennesker. Der bor også vores kæledyr af mange forskellige typer. Er man en husstand med et kæledyr, er det vigtigt også at tage sit kæledyrs behov med i sine overvejelser om, hvordan huset skal indrettes.

Privatliv er vigtigt

De fleste kæledyr har behov for et sted, hvor de kan hvile. Her kan man overveje, hvor i huset, denne hvileplads skal placeres. Måske får man mest glæde ud af sit kæledyr, hvis pladsen er placeret et sted, hvor der foregår familiehygge. Det kan være i en stue eller et køkken-alrum.

Mulighed for leg

Samtidig har mange kæledyr, særligt hunde, behov for stimulation i form af vild leg. Her kan man have et rum, hvor hundens legetøj er placeret, og som ikke er indrettet med for mange skrøbelige genstande.

Har man en stor hund, kan det være en god idé at undgå at stille for mange væltelige genstande i en højde, hvor hunden kan risikere at løbe ind i genstandene, eller hvor den kan komme til at feje genstandene ned men en logrende hale.

Gør hjemmet let tilgængeligt – også for en lille Ihasa apso

Har man en lille hund, f.eks en ihasa apso, kan man bygge små ramper til hunden, der gør at den lettere kan bevæge sig rundt i rummet. Hvis din lille Ihasa apso er en sofahund, kan du for eksempel lave en lille rampe, der gør sofaen mere tilgængelig for hunden.

Endeligt kan man tænke i at installere lemme rundt omkring i huset, så kæledyret har større mulighed for selvstændigt at bevæge sig rundt i huset, samt at gå indenfor og udenfor når det vil. Kæledyr på størrelse med en Ihasa apso er små og kræver ikke meget plads for at komme ind, så det er en nem installation – og så øger det kæledyrets livskvalitet, og letter meget arbejde for dets ejere. Dyr, der bor i omgivelser, hvor de har stor fri bevægelighed er generelt i bedre form, bliver mindre syge, lever længere og skaber dermed mere glæde for deres ejere.

Let det daglige arbejde med kæledyr med praktisk indretning

Det kan være et stort dagligt arbejde at have et kæledyr. Der kan gå mange timer med luftning, fodring og anden stimulation af dyret – også selvom det blot er en lille Ihasa apso. Derfor kan det være en god idé at tænke alle disse daglige gøremål ind i indretningen af ens hjem. Har man et dyr der fælder meget, er det for eksempel oplagt at få indbygget støvsugere i alle dørkarme.

Det kan også være oplagt at have et bestemt rum i huset, for eksempel et bryggers, hvor hunden kan komme ind, hvis det har været udenfor og er blevet beskidt. Så kan det eventuelle snavs, som hunden har med ind i huset blive isoleret til ét rum frem for at blive spredt rundt i hele huset.

Har man en have eller et andet udendørs areal, kan man hegne det ind, så ens kæledyr selv kan gå derud og bevæge sig frit derude. På den måde behøver man ikke selv at lufte sit kæledyr, hver gang det har behov for bevægelse.

Derudover kan man gøre livet lettere for sig selv ved at placere dyrets mad- og vandskåle i nærheden af dets foder og en vandhane.

Der kan ikke kommenteres.