Tips og tricks til indretning på få kvadratmeter

0

Hvis du først har prøvet at bo på et værelse eller en lille 1-værelses lejlighed, kender du allerede til problematikken. Der er kun få kvadratmeter at gøre godt med, og du vil selvfølgelig gerne få mest muligt ud af pladsen uden, at dit hjem kommer til at ligne et opbevaringsrum.

Her får du nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan få det optimale ud af dine kvadratmeter, når du kun har begrænset plads til rådighed.

Det lille hjems bedste ven – sovesofaen

Når du skal indrette et hjem på få kvadratmeter, er en sovesofa det første, du bør investere i. Sovesofaen er intet mindre end perfekt til små hjem, da den tager to pladskrævende møbler og kombinerer dem sammen til et. Tidligere har sovesofaer haft ry for at se umoderne og kedelige ud, men der er faktisk forbavsende mange smarte sovesofaer at vælge imellem. En sovesofa kan hurtigt frigøre adskillige kvadratmeter, da du slipper for at bruge plads på en egentlig seng.

Væk med tøjskabet

En anden pladsrøver i det lille hjem er tøjskabet. Du er selvfølgelig nødt til at have et sted, hvor du kan opbevare dit tøj, men der findes masser af spændende alternativer det det store og pladskrævende tøjskab. Den oplagte løsning er at anskaffe dig et garderobestativ, hvor du kan hænge dit tøj på. Er pladsen meget trang, kan du med fordel vælge et garderobestativ med hjul, da du så nemt kan flytte stativet rundt efter behov.

Op med hylderne!

Du kan selvfølgelig ikke have al slags tøj til at hænge på et garderobestativ. Derfor kan det være en god idé at kombinere garderobestativet med hylder, hvor du kan opbevare resten af dit tøj – evt. i små kasser, hvis du foretrækker det. Hylderne kan ikke kun bruges til dit tøj, men til snart sagt hvad som helst. Hylder er dermed en god løsning, når du skal skabe mere plads i hjemmet.

Klapbordet

Sidste anbefaling gælder særligt for dig, der er så heldig at have et lille køkken eller tekøkken i dit hjem. Mangler du et sted at sidde, når du spiser – og synes du, at et spisebord optager for meget plads – kan du i stedet vælge et klapbord, som enten kan klappes sammen og stilles væk, eller alternativt klappes op på væggen. Så har du en spiseplads, som du hurtigt kan pakke sammen igen – perfekt til det lille hjem.

Der kan ikke kommenteres.