Tre råd til et bedre hjemmekontor

0

Efter vi alle fik omlagt vores hverdag på grund af corona-epidemien, har vi været nødt til at gentænke måden, vi tilgår vores arbejde på. Mange har været nødt til at arbejde hjemmefra, men det er måske ikke helt skidt. Der kan være mange fordele ved at arbejde hjemme, men for at kunne dette skal man være i de rigtige omgivelser. 

Selvom man ikke har sine kollegaer at forholde sig til, er der i hjemmet også mange distraktioner. Det er også vigtigt, man indretter sit arbejdsværelse, sådan det er rart at være der – man skal jo bruge lang tid der. Her er tre gode råd til at indrette dit kontor til en bedre arbejdsdag. 

Gul plante

Indret efter produktivitet

Vores menneskehjerne er indrettet til at følge den vej, der er nemmest at tage. Simpelthen altid at hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det er derfor, det er meget nemmere at blive på sofaen end at løbe en tur, selvom vi godt ved, at løbeturen er bedre for os. Dette kan man dog også bruge til sin fordel.

Når du går ind på dit kontor, skal der ikke være alle mulige ting, der kan distrahere dig. Dit kontor er dit arbejdsværelse. Sæt din computer centralt i rummet, sådan den er det første, du ser. Desuden kan du sørge for, du ikke tager distraherende genstande med ind. 

Hvis du har en vane med at tjekke din telefon ofte, kan du med fordel gøre det til en vane at sætte den på lydløs, hver gang du går ind på kontoret. Sæt eventuel en påmindelse på døren. 

Det er ikke dumt at investere lidt i dig selv og din produktivitet. Overvej at købe et hæve-sænke-skrivebord eller en god kontorstol, sådan du har de bedste forudsætning for en god og produktiv arbejdsdag. Lav med fordel en liste over de ting du vil købe, du kan eventuelt bruge et billigt regnskabsprogram, sådan du ikke køber for meget. 

Naturen kan hjælpe dig 

Det er påvist i mange undersøgelser, at naturen er afstressende. Udnyt dette i din hverdag. Fyld dit kontor med så mange planter, du overhovedet gider at vande. På den måde har du naturen lige ved dig. 

Når man arbejder på et kontor, er man oftest indenfor det meste af dagen. Sørg derfor at stil dit skrivebord tæt på et vindue, sådan du kan suge så meget sollys som overhovedet muligt. Solen er både godt for dit humør, men kan også hjælpe dig med at holde dig frisk igennem hverdagen. Solen sørger også for, du ikke glemmer verdenen udenfor imens du arbejder.  

Rent bord

Overskueligt skrivebord 

Det værste man kan gøre for sin produktivitet, er et rodet skrivebord. Derfor kan det være en god idé at bruge tid på at sætte et system op, hvor du kan arkivere de dokumenter du bruger. En tommelfingerregel kan være, der kun må være et stykke papir på dit bord foruden mus og tastatur.

Sæt et system op sådan du kan gemme de dokumenter du bruger meget tæt på dig. Til de dokumenter du ikke bruger så tit, kan du have et arkiv et andet sted i lokalet. Køb et flot møbel til disse ting sådan du sidder i flotte omgivelser. 

Der kan ikke kommenteres.