Undgå fugt og svamp i kælderen med disse råd

0

Fugt og svamp i kælderen eller i andre dele af huset kan nemt blive et problem, der vil koste mange penge; det kan nemlig medføre uoprettelige skader som for eksempel svamp, hvilket er usundt for kroppen. Står du i en situation, hvor din bolig er udsat for fugt og svamp, eller vil du blot være sikker på at undgå det? Så er der nogle forskellige metoder til, hvordan du kan beskytte dit hus mod skader og dermed også beskytte dig selv og din familie mod at indånde farlige giftarter.

Hvad er svamp? Og hvorfor er det farligt?

Skimmelsvamp er ofte det, der sætter sig i huset og danner skader. Skimmelsvamp kan gro overalt, hvor der er fugtigt og organisk materiale fra dyr og planter. Det kommer ofte af en for høj luftfugtighed, der kan skyldes fejl i bygningskonstruktionen eller mangler i huset. Bygningsfejl kan både skyldes brug af materialer, hvor svampen har gode vækstbetingelser eller en fejl i isolationen, så fugt og vand nemmere slipper ind.

Skimmelsvamp kan også gro i noget legetøj, og det kan skyldes aktiviteter i boligen, der udløser damp eller blot dårlig udluftning og for lidt opvarmning af huset.

Hvilke følger har skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er ikke kun dårligt for huset, det er også dårligt for husets beboere, altså dig og din familie. De forskellige symptomer indebærer hoste og trykken for brystet, hæshed, bihulebetændelse, åndedrætsbesvær, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Det er altså vigtigt at få huset tjekket igennem og få svampen fjernet, hvis den allerede har sat rod i din bolig.

Du kan tjekke for svamp på to måder. Den første metode kan du selv gøre brug af; det er muligt at købe en tester, der kan undersøge, hvorvidt en uidentificerbar plet på væggen er skimmelsvamp.

Den anden mulighed er næsten samme princip, bortset fra at du tester luften. Dette er i tilfælde af, at svampen bor på steder, som du ikke kan se.

Hvordan kan du forebygge skimmelsvamp?

Inden problemet rammer, kan du forebygge mod svamp og dermed undgå uoprettelige skader. Hvis du især er bekymret for vandskader i kælderen, kan du forebygge ved at installere et omfangsdræn. Et omfangsdræn er en form for tagrende, der er placeret i jorden og leder vandet væk fra dit kælderområde på samme måde, som tagrenden leder vand væk fra taget. På den måde kan du undgå – eller i hvert fald mindske – bekymringer om vandskader i din kælder. Hvis du er interesseret, kan du få mere info her.

Der kan ikke kommenteres.