Vælg den rette seng til dit hjem

0

Når du skal vælge din seng, skal du ikke blot vælge ud fra, hvilken seng der har de bedste æstetiske kvaliteter til dit hjem. I stedet skal du vælge ud fra komfort først og fremmest. En grim seng kan altid dekoreres på bagkant. 

Komforten er essentiel for den gode nattesøvn og bør derfor altid sættes over alle andre behov, når sengen skal vælges. Vi har nemlig alle sammen vidt forskellige behov til vores soveplads. 

Æstetik er et af disse behov, men ikke et af dem, der kommer først. 

Hotel

Forskellige behov til sengens kvaliteter

Hvad skal sengen så vælges ud fra? 

Først og fremmest skal sengen vælges til den specifikke person, der skal benytte den. Skal denne person have en blød eller hård seng? Her er det ikke altid op, hvad personen måske bedst kan lide, men derimod hvad der understøtter personens søvn bedst. 

Det betyder, at vi ikke alle sammen har godt af bløde senge, hvor kroppen kan ligge i en dårlig stilling. Hårde senge er mindre populære, selvom det for mange mennesker vil give en bedre nattesøvn. Oftest kommer denne erkendelse først sent i livet. 

Der kan også være behov som, at det skal være en seng med elevation. Her er det særlig for mennesker, der har problemer med at komme ud af sengen med egen styrke om morgenen. 

Et andet omstridt område er sengens åndbarhed. En seng skal kunne ånde, ellers bliver al svenden ubehagelig at bade i, når man sover. 

En kølig seng kan også være påkrævet for nogle. Husk på, at dobbeltsengen ofte kan tilkøbes, så den mixer hård, blød, kold, varm. Ingen skal gå på kompromis med deres nattesøvn.  

Skal sengen passe til æstetikken i hjemmet? 

Næste behov for indretteren i huset er æstetikken. Og ja, visse sengen er uomtvisteligt pænere end andre. 

Heldigvis kan behovet her tilfredsstilles oftest meget simpelt ved, at den grimme madras eller seng dækkes til i pænere belægning. En seng er noget at det nemmeste at gøre pænere. 

Der opstår selvfølgelig vanskeligheder, hvis dine børn eller ægtefælle kræver at have sengen, som den så ud i sengeforhandleren. For husfredens skyld må der findes en fælles løsning. 

Soevning

Sengen bruges til søvn først og fremmest

En seng skal under indretningen indgå som en seng – udelukkende. Hvad i alverden betyder det? 

Sengen skal for så vidt muligt undgås at blive brugt som sofa, som siddeplads eller som opholdsmøbel. Det kan være med til at skade din søvn. Sengen bliver brugt i de sene aftentimer og om natten. 

Vi kender formentlig alle sammen til det at have en doven dag (eller en sygedag), hvor sengen ikke forlades mere en højst nødvendigt. For mange mennesker vil det være særligt svært at falde til ro i sengen om aftenen. 

Når sengen bliver brugt som et møbel, tages andre aspekter af tilværelsen med ned i sengen, når du skal falde til ro. Det kan forstyrre søvnen betydeligt og give anledning til søvnproblemer. 

Derfor er opfordring klar og tydelig. Køb en komfortabel seng og brug den kun som seng intet andet. 

Der kan ikke kommenteres.